| Mobile | RSS

Az Európai Bizottság buktatta le Orbánékat: semmit sem ér a magyar védettségi kártya

Írta Takezo -2021-06-24   

A koronavírus járvány további hullámainak megelőzésében, és a normális élethez való visszatéréshez nagyon nagy lépés az EU digitális COVID-tanúsítványa (vakcina útlevél), amely biztosíthatja már a nyáron a biztonságos utazást Európán belül. Orbánék azt szajkózzák, hogy a magyar digitális védettségi kártya is meg fog felelni a követelményeknek, ám azt elfelejtették közölni, hogy mekkora lemaradásban vagyunk.

Egy ilyen uniós szintű üzembehelyezése nem kis feladat, lehetővé kell tennie a tanúsítványok biztonságos és adatvédelmi szempontból kedvező módon történő ellenőrzését, miközben mindenki számára ingyenesen elérhetővé kell tenni. A digitálisan és papíron is lérhető tanúsítvány igazolja majd, hogy az adott személyt beoltották COVID-19 ellen (mikor és milyen oltóanyaggal), rendelkezik-e negatív teszttel, vagy hogy aátesett-e a fertőzésen.

A magyar fejlesztés nyögve-nyelősen megy, folyamatosan bővítik a telefonos applikációt, de van ennél egy nagyobb baj is, ami az Európai Bizottság honlapjáról derült ki, jelen pillanatban

MAGYARORSZÁG AZ EGYETLEN, AKI NEM TUDOTT MÉG CSATLAKOZNI A RENDSZERHEZ!

covid igazolvany technika

A sötétzölddel jelzett országok már csatlakozta a rendszerhez, a világos zölddel jelzettek technikailag készek csatlakozni, az egyetlen ország pedig hazánk, aki még csak a tesztelési fázisban bukdácsol. Hogy milyen hátrányokat okoz az országnak ez a lemaradás, arról részletesebben írtunk itt:

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |