| Mobile | RSS

Bepöccent a Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren

A Kreml szóvivője azt nyilatkozta, „keményen” fognak fellépni további incidensek esetén.

2021. június 24., 16:17

Szerző: 168/MTI

Szerdán közölte az orosz védelmi minisztérium, hogy egy orosz hadihajó figyelmeztető lövést adott le egy brit romboló felé a Fekete-tengeren, mert szerintük az határsértést követett el. A brit védelmi minisztérium ugyanezen a napon azt nyilatkozta, nem lőttek a hadihajójuk felé az oroszok.

Az esetre reagálva csütörtökön Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ismertette az orosz álláspontot:

„Úgy gondoljuk, hogy a brit romboló provokációt követett el. Sőt, sajnálatunkra egy tudatos és előkészített provokáció történt.” 

Közölte továbbá, hogy Moszkva elfogadhatatlannak és a nemzetközi joggal összeegyeztethetetlennek tartja a Defender romboló akcióját. Peszkov szerint az orosz határőrség és a fegyveres erők a jövőben „meglehetősen keményen” fognak fellépni hasonló fekete-tengeri incidensek esetén, írja az MTI.

„Abban az esetben, ha az elfogadhatatlan provokatív akciók a jövőben is megismétlődnek, ha ezek túl messzire mennek, semmilyen olyan lépés nem zárható ki, amely az Oroszországi Föderáció határainak törvényes védelmét szolgálja”

– jelentette ki. Peszkov nem részletezte, mit ért „túl messzire menő akción”. Csütörtökön korábban Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy „bombázhatjuk nemcsak az útvonalat, hanem a célpontot is”, ha a határsértő nem hallgat a figyelmeztetésre. Az elnöki szóvivő diplomáciai lépéseket helyezett kilátásba az esettel kapcsolatban.

(Kiemelt kép: EyePress News / EyePress via AFP)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 97 megnézve, 1 alkalommal mai nap |