| Mobile | RSS

Ügyészség: bizonyítékokat tártak a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal elé

Igazságügyi szakértőt is kirendeltek a 21 éves fiú elmeállapotának vizsgálatára.

Röviden

RÖVIDENTEGNAP, 11:14

Ügyészség: bizonyítékokat tártak a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal elé
Részlet a TEK videójából.

Az ügyészek bizonyítékokat tártak a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal elé, aki „folytatólagos” vallomást tett – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Mint ismert, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat egy 21 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint „Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények” elkövetésére készült Magyarországon.

Az ügyészség közleménye szerint a letartóztatás elrendelése óta két alkalommal is sor került a gyanúsított folytatólagos kihallgatására, amelynek keretében – a beszerzett újabb adatok alapján – az ügyészek már bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal, továbbá bizonyítékokat tártak elé, és a férfi folytatólagos vallomásokat tett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a nyomozás során igazságügyi szakértőt rendelt ki a terhelt elmeállapotának vizsgálatára, továbbá indítványt tett a gyanúsított június 2-án elrendelt letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására is.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója június elején, egy nappal a fiatal férfi elfogása után azt közölte az M1 propagandacsatornán, hogy a gyanúsított az Iszlám Állam által működtetett zárt fórumon kifejezetten ajánlkozott arra, hogy olyan típusú támadást hajtson végre Magyarországon, amely nagy tömegeket érint.

fecsego.eu//

Leave a Reply 442 megnézve, 1 alkalommal mai nap |