| Mobile | RSS

Göteborgban tegnap este lelőttek egy rendőrt – 2000 óta ez a harmadik rendőrgyilkosság

2021. JÚLIUS 01. – 09:57 MÁSOLÁS

Göteborgban tegnap este az utcán lelőttek egy rendőrt, az elkövető még mindig szabadlábon van – írja a marcusoscarsson.se.

A halálos lövöldözés a göteborgi Hisingenben történt csütörtök este.

– Ez egy szörnyen tragikus esemény, szörnyű és szomorú hír volt, amit kaptunk. Gondolataim az áldozat családjával és minden kollégájával vannak” – mondta Klas Johansson, Nyugat-Svédország regionális rendőrfőkapitánya.

Egyelőre a kevés információjuk van, de a jelentések szerint a rendőrre rálőttek és megsebesítették, miközben néhány emberrel beszélgetett. A sérülések olyan súlyosak voltak, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. Az Expressen szerint több rendőri egységet riasztottak a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is érkeztek.

Vadászat a gyilkosra

Anders Thornberg országos rendőrfőnök sajnálatát fejezi ki a tragikus hír miatt, és egyértelművé teszi, hogy a gyilkos utáni hajsza folytatódik.

– Nagy szomorúsággal értesültünk arról, hogy egy kollégánk meghalt, miután az este folyamán rálőttek. Gondolataink a családdal, szeretteivel és kollégáival vannak. Beszéltem a regionális rendőrfőnökkel és a nyugati régió rendőrségi vezetőségének egy részével, hogy biztosítsam, rendelkeznek a bűnösök felelősségre vonásához szükséges forrásokkal. A rendőri munka kockázatos vállalkozás, és továbbra is nagy elszántsággal kell minimalizálnunk ezeket a kockázatokat” – mondta Anders Thornberg országos rendőrfőkapitány.

Rendkívül ijesztő

A helyi lakosokat sokkolta az eset.

– Éppen az ágyban feküdtünk, és épp elaludni készültünk, amikor négy-öt lövésszerű hangot hallottunk. Ezután 15-16 rendőrautó érkezett a Vårväderstorgethez. Egy kétéves gyermek édesanyja vagyok. Ez rendkívül ijesztő 
– mondta Alicia az Expressen című lapnak. Ő a  Höstvädersgatan és a Vårväderstorget közelében lakik.

Az éjszaka folyamán a rendőrök bekopogtattak több lakásba a környéken. A rendőrség szerint az esetnek vannak szemtanúi.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik információval tudnak szolgálni.

RENDŐRGYILKOSSÁGOK SVÉDORSZÁGBAN

◾Ez a harmadik rendőrgyilkosság a 2000-es években.

◾2007: Nyköpingben egy rendőrt lelőttek, amikor egy férfit pszichiátriai klinikára vittek.

◾2004: egy 20 éves férfi halálra vert egy rendőrt Hedemorában.

◾ 14 év óta először fordult elő, hogy egy rendőrtisztet szolgálat közben megöltek egy lövöldözés során.

◾ 1900 óta mintegy 100 rendőr halt meg szolgálatteljesítés közben.Göteborgban tegnap este az utcán lelőttek egy rendőrt, az elkövető még mindig szabadlábon van – írja a marcusoscarsson.se.A halálos lövöldözés a göteborgi Hisingenben történt csütörtök este.  

– Ez egy szörnyen tragikus esemény, szörnyű és szomorú hír volt, amit kaptunk. Gondolataim az áldozat családjával és minden kollégájával vannak” – mondta Klas Johansson, Nyugat-Svédország regionális rendőrfőkapitánya. Egyelőre a kevés információjuk van, de a jelentések szerint a rendőrre rálőttek és megsebesítették, miközben néhány emberrel beszélgetett. A sérülések olyan súlyosak voltak, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. Az Expressen szerint több rendőri egységet riasztottak a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is érkeztek.Vadászat a gyilkosraAnders Thornberg országos rendőrfőnök sajnálatát fejezi ki a tragikus hír miatt, és egyértelművé teszi, hogy a gyilkos utáni hajsza folytatódik. – Nagy szomorúsággal értesültünk arról, hogy egy kollégánk meghalt, miután az este folyamán rálőttek. Gondolataink a családdal, szeretteivel és kollégáival vannak. Beszéltem a regionális rendőrfőnökkel és a nyugati régió rendőrségi vezetőségének egy részével, hogy biztosítsam, rendelkeznek a bűnösök felelősségre vonásához szükséges forrásokkal. A rendőri munka kockázatos vállalkozás, és továbbra is nagy elszántsággal kell minimalizálnunk ezeket a kockázatokat” – mondta Anders Thornberg országos rendőrfőkapitány.Rendkívül ijesztőA helyi lakosokat sokkolta az eset.

– Éppen az ágyban feküdtünk, és épp elaludni készültünk, amikor négy-öt lövésszerű hangot hallottunk. Ezután 15-16 rendőrautó érkezett a Vårväderstorgethez. Egy kétéves gyermek édesanyja vagyok. Ez rendkívül ijesztő

– mondta Alicia az Expressen című lapnak. Ő a  Höstvädersgatan és a Vårväderstorget közelében lakik. Az éjszaka folyamán a rendőrök bekopogtattak több lakásba a környéken. A rendőrség szerint az esetnek vannak szemtanúi. A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik információval tudnak szolgálni.RENDŐRGYILKOSSÁGOK SVÉDORSZÁGBAN◾Ez a harmadik rendőrgyilkosság a 2000-es években. ◾2007: Nyköpingben egy rendőrt lelőttek, amikor egy férfit pszichiátriai klinikára vittek. ◾2004: egy 20 éves férfi halálra vert egy rendőrt Hedemorában. ◾ 14 év óta először fordult elő, hogy egy rendőrtisztet szolgálat közben megöltek egy lövöldözés során. ◾ 1900 óta mintegy 100 rendőr halt meg szolgálatteljesítés közben.  

fecsego.eu/vadhajtások.hu

Leave a Reply 153 megnézve, 1 alkalommal mai nap |