< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Sport / Blog article: Mohamed Aida és Cseh László viszi a magyar zászlót a tokiói olimpiai megnyitón

| Mobile | RSS

Mohamed Aida és Cseh László viszi a magyar zászlót a tokiói olimpiai megnyitón

Cseh Lászlónak még át kellett gondolnia a felkérést.

2021. július 4., 09:46

Szerző: 168/MTI

A tokiói játékok megnyitóján a vívó Mohamed Aida és az úszó Cseh László viszi majd a magyar zászlót, előbbi sportoló a hetedik, utóbbi az ötödik olimpiáján vesz részt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja emlékeztetett: a megnyitók történetében először minden ország 1-1 női és férfi sportolója együtt viheti majd a nemzeti lobogót. Kiemelték: amíg az olimpiai fogadalomtételen két ifjúsági olimpiai bajnok mondhatta az eskü szövegét – Késely Ajna úszó és Péni István sportlövő –, addig MOB sportolói bizottságának javaslatára a zászlóvivőknél két rutinos versenyzőre esett a választás.

A világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Mohamed Aida elmondta: hatalmas megtiszteltetés, hogy ő lehet az egyik zászlóvivő, és a hír hallatán a könnyeivel küszködött.

„Ez az egyik legnagyobb dolog egy sportoló számára. Felemelő érzés végigsétálni a stadionban, miközben tudjuk, hogy az egész világ ránk figyel” – nyilatkozta.

A másik zászlóvivő, a négyszeres olimpiai ezüst-, kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlónak viszont át kellett gondolnia a felkérését, ugyanis eddig egyetlen olimpiai megnyitón sem vett részt, mert másnap vagy az azt követő napon mindig versenyeznie kellett már, és „szereplési vágya” sincs.

(Kiemelt kép: Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 110 megnézve, 2 alkalommal mai nap |