< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: Öttusa-Eb-Oroszország Öttusa Eb – Hatodik a magyar férfi váltó – FRISSÍTETT (új: további részletek)

| Mobile | RSS

Öttusa-Eb-Oroszország Öttusa Eb – Hatodik a magyar férfi váltó – FRISSÍTETT (új: további részletek)    Budapest/Nyizsnyij Novgorod, 2021. július 6., kedd (MTI)

– A hatodik helyen végzett kedden a Szép Balázs, Regős Gergely páros férfi váltóban az oroszországi öttusa Európa-bajnokságon, Nyizsnyij Novgorodban.

    A magyarok a 2×100 méteres úszást az ötödik legjobb idővel fejezték be a kilenc kettőst felvonultató mezőnyben. A medencében kis különbségek alakultak ki, a vívásban viszont már sokkal jelentősebbek, és ebben a magyar duó nem remekelt: 12 győzelemmel és 20 vereséggel nyolcadik lett, ezzel két szám után hetedik volt.
    A lovaspályán 40 pontot “hagyott ott” a páros, ez csak a hatodik legjobb eredmény volt, emiatt a lövészetekkel kombinált futást – amelyben mindkét váltótagnak 2×800 métert kellett teljesítenie – nyolcadikként kezdhette meg. Ez a szám viszont már jól sikerült, a második legjobb idővel Szép és Regős két pozíciót javított, és csak egy másodpercre volt az ötödik helytől.
    A csapattal Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya van kint az Eb-n. Az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a lovaglás során Szép lova kitört, majd a váltás után Regősnek kellett megreguláznia a sajátját, ami sikerült is, de néhány akadály azért lejött. A szakvezető szerint kevesebb vesztett lovasponttal meg a vívásban még pár nyert asszóval reálisan összejöhetett volna egy érem.

    Eredmények:
    férfi váltó, Európa-bajnok:
    ————————–
   Olaszország (Giuseppe Parisi, Roberto Micheli) 1495 pont
2. Fehéroroszország (Jaroszlav Padzjuk, Ilja Palazkov) 1485
3. Oroszország (Kiril Beljakov, Alekszandr Lifanov) 1476
…6. Magyarország (Szép Balázs, Regős Gergely) 1440 (úszás: 1:56.94 perc/317 pont, vívás: 12 győzelem/20 vereség/180 pont, lovaglás: 260 pont, lövészet-futás: 10:17.00 perc/683 pont)
    
    Az eredeti programhoz képest változás, hogy a női és férfi hagyományos versenyben nem lesz selejtező, csak döntő pénteken és szombaton, majd vasárnap a vegyes váltóra kerül sor.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |