| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Európai Parlament/ Plenáris előzetes: alapvető jogok Magyarországon, a szlovén elnökség, jogállamiság

Uniós ügyek 2021.7.2. – 16:14  

Az LMBTIQ-személyek jogai Magyarországon, a szlovén elnökség prioritásai és a jogállamiság is napirenden lesz a jövő héten a Parlament plenáris ülésén.

A plenáris napirendjén Strasbourgban: jogállamiság, migráció és a gyógyszerhatóság 

Az LMBTIQ-személyek jogai Magyarországon


Az EP-képviselők az LMBTIQ-személyek jogainak esetleges magyarországi megsértéséről vitáznak szerdán, és kérdéseket intéznek a Bizottsághoz arról, hogy milyen intézkedéseket tervez a támogatásuk érdekében.

Jogállamiság


A képviselők vitáznak azokról Bizottság által kidolgozott iránymutatásokról is, melyek témája, hogy miként alkalmazható a mechanizmus, amely az uniós költségvetésből való kifizetéseket a jogállamiság tiszteletben tartásától teszik függővé a tagállamokban. A szavazás szerdán lesz, az eredményeket csütörtökön teszik közzé.

Vita a szlovén elnökség prioritásairól


A képviselők Janez Janša miniszterelnökkel kedd reggel megvitatják a Tanács szlovén elnökségének prioritásait. Szlovénia várhatóan a helyreállítás megkönnyítésére és az EU ellenállóbbá tételére összpontosít.

Európai Gyógyszerügynökség

A képviselők szavaznak álláspontjukról a Tanáccsal folytatott tárgyalásokhoz, melyek témája az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerepének megerősítése és mandátumának meghosszabbítása a jövőbeli egészségügyi válságokra való felkészülés érdekében. A szavazás és az eredmények közzététele is csütörtökön várható.

Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz


A Parlament szerdán szavaz a 2021-2027-es, 30 milliárd eurós eszközről, amelynek célja a közlekedési, energetikai és digitális projektek finanszírozása, valamint annak biztosítása, hogy a legfontosabb transzeurópai projektek 2030-ig befejeződjenek.

Menekültügy: két alap a politikák támogatására

Az európai parlamenti képviselők csaknem 10 milliárd euró összegű támogatásról szavaznak szerdán, hogy segítsék a tagállamokat a nem uniós állampolgárok jobb integrációjában és a bevándorlás kezelésében. Szavaznak továbbá több mint 6 milliárd euróról, melyet a külső határok igazgatásának javtására fordítanának.

Az EU-csúcs eredménye


A képviselők szerda reggel Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével és Ursula von der Leyennel, a Bizottság elnökével vitatják meg a Tanács június 24-25-i eredményeit.

A gyermekek online szexuális kizsákmányolásának megakadályozása


Arról az ideiglenes szabályozásról, amely lehetővé teszi az e-mail, chat és üzenetküldő szolgáltatók számára, hogy észleljék, eltávolítsák és jelenthessék a gyermekek szexuális zaklatását az interneten kedden szavaznak a képviselők.

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |