| Mobile | RSS

Kell a harmadik oltás a Pfizer szerint, az amerikai hatóságok nem siettetnék

Az egyik amerikai egészségügyi hatóság nem akarja, hogy a cégek dönthessenek arról, mikor kell a harmadik vakcina.

2021. július 9., 16:29

Szerző: 168/CNN

Reagáltak az amerikai egészségügyi hatóságok arra, hogy a Pfizer csütörtökön bejelentette: hamarosan engedélyért folyamodnak a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisának ügyében az amerikai és európai egészségügyi hatóságokhoz. Két amerikai ügynökség, az Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) és a Betegségmegelőzési Központ (CDC) közös közleményben jelentették be: „A teljesen beoltott amerikaiaknak nincs szükségük egy ráerősítő oltásra.”

A Pfizer augusztusban kérvényezné, hogy engedélyezzék a harmadik oltás beadását, mivel a cég szerint a beoltottak védettsége egyre gyengül, részben a vírusvariánsoknak köszönhetően. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) viszont egy közleményben azt tudatta a CNN-nel, hogy egyelőre nem lehet megmondani, hogy szükség lesz-e a harmadik dózis beadására.

Az amerikai szervezetek szerint nem csak a cégek dolga, hogy eldöntsék, mikor időleges a harmadik dózisról beszélni. Azt írták: „Az FDA, a CDC és a Nemzeti Egészségügyi Intézet tudományos alapú, szigorúan ellenőrzött munka során fogja megállapítani, hogy szükséges-e egy ráerősítő oltás. A folyamat laborból, klinikai tesztekből és a beoltottaktól származó adatokon alapul – ezek között ott vannak az egyes gyógyszergyártó cégektől származó adatok is, de nem kizárólag ezekre hagyatkozunk.”

(Kiemelt kép: Koronavírus elleni vakcinák. Fotó: Christof STACHE / AFP)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |