| Mobile | RSS

Emelkedni kezdett a súlyos betegek száma Izraelben a járvány negyedik hullámában

Izraelben az új vírushordozók csaknem fele oltással védett.

2021. július 4., 12:42

Szerző: 168/MTI

Emelkedni kezdett a koronavírus súlyos eseteinek száma Izraelben a járvány negyedik, a delta variáns okozta hullámában – közölte az MTI a ynetre hivatkozva.

Annak ellenére, hogy a szombati ünnepnapon elvégzett csekélyebb számú, 38 938 tesztnek ismét csak 0,5 százaléka, 185 ember bizonyult vírushordozónak, emelkedni kezdett a korábban diagnosztizáltak körében a kórházi ellátást igénylők száma, amely jelenleg 62, és köztük a súlyos betegek száma, amely 35-re nőtt. A lélegeztetőgépeken továbbra is 16 embert ápolnak az egészségügyi minisztérium adatközlése szerint.

A kritikus esetek között van egy be nem oltott állapotos nő és két gyermek. Az elmúlt öt napban 17 súlyos Covid-beteget szállítottak kórházakba sürgős kezelést követelő állapotban, miközben a június 5. és 28. közötti 23 napon mindössze 16 beteget kellett kórházba vinni.

Folytatják a kampányt a 12–15 éves korosztály gyors beoltására, de eddig a 12 éveseknek csak 13 százaléka, és a 13–15 évesek 20 százaléka kapta meg az oltásnak legalább az első adagját.

A hatóságok elsősorban a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre érkező utasok ellenőrzésével próbálják megfékezni a járványt, ennek érdekében pénteken a gyors tömeges tesztelést biztosító hatalmas sátor építésébe kezdtek a repülőtéren. Az Izraelbe érkezők csak tesztelés után hagyhatják el a repülőteret, és az oltatlanoknak az öt nap múlva elvégzendő második vizsgálat negatív eredményéig otthoni karanténban kell tartózkodniuk, amit a rendőrség ellenőriz, és aminek megszegését súlyos bírságokkal büntetik.

(Kiemelt kép: POOL/AFP | Amir Cohen)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |