< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: A görög miniszterelnöknek kezd elege lenni: Nem fogjuk ismét lezárni az országot egyesek hozzáállása miatt

| Mobile | RSS

A görög miniszterelnöknek kezd elege lenni: Nem fogjuk ismét lezárni az országot egyesek hozzáállása miatt

A kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.

2021. július 12., 22:09

Szerző: 168/MTI

Görögországban csak a koronavírus ellen beoltott emberek mehetnek be az éttermek zárt tereibe és a kulturális rendezvényekre – jelentette be Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök hétfőn Athénban.

Ez az intézkedés annak a kormányzati stratégiának a része, amellyel oltakozásra igyekeznek serkenteni a lakosságot.

A görög miniszterelnök egyben közölte, hogy kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi ágazatban, illetve az idősápolásban dolgozók számára, akiket máskülönben felmentenek a munkavégzés alól. A jövőben kiterjesztik az oltási kötelezettséget a sorkatonákra is.

„Nem fogjuk ismét lezárni az országot egyesek hozzáállása miatt” – hangsúlyozta Micotákisz az állami televízióban. Aláhúzta, hogy a kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.

Kiemelte, hogy Görögország, más államokhoz hasonlóan,

a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsának és a be nem oltott embereknek a kettős kihívásával néz szembe.

„Ebben az értelemben nem Görögország, hanem a be nem oltott emberek vannak veszélyben” – tette hozzá.

(Kiemelt kép illusztráció: Védőfelszerelést viselő egészségügyi dolgozók a kijevi kórház koronavírusos betegek számára kialakított részén 2021. május 25-én. Fotó: Celestino Arce / Nurphoto/AFP)

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |