< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport, White House / Blog article: Tarolnak a magyar öttusázók: Kardos Bence Európa-bajnok!

| Mobile | RSS

Tarolnak a magyar öttusázók: Kardos Bence Európa-bajnok!

kardos bence
Ch. Gáll András

CH. GÁLL ANDRÁS

Ez a nyár a magyaroké öttusában: előbb Gulyás Michelle bronzérmes, majd Marosi Ádám aranyérmes lett Kairóban a világbajnokságon, majd pénteken Nyizsnyij Novgorodban Guzi Blanka ezüst-, Simon Sarolta bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon. Szombaton pedig Kardos Bence feltette a pontot az i-re, megnyerte az Eb-n a férfi egyénit, és a csapat is aranyérmes lett, ahogy egy nappal korábban női triónk!

Kardos Bence, a Trion SC 23 éves öttusázója pályafutása eddigi legszebb eredményét érte el szombaton az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban. A kétszeres magyar bajnok, U24-es Eb-aranyérmes klasszis megnyerte az egyénit az Európa-bajnokságon, miközben a Kardos, Demeter Bence, Bereczki Richárd összeállítású magyar csapat a hagyományos versenyben szintén aranyérmes lett.

Kardos az utolsó számot, a kombinált (futás+lövészet) tusát is megnyerte, Demeter egyéniben harmadik, Bereczki ötödik, Regős Gergely tizenharmadik lett. 

Csapatban a mieink 28 ponttal előzték meg a franciákat, harmadik Fehéroroszország. 

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |