| Mobile | RSS

Augusztusra újra berobbanhat a járvány, ötszörösére nőhet a fertőzöttek száma

Az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ szerint egy lassabb növekedés a halálozási adatokban is várható.

2021. július 16., 19:05

Szerző: 168/MTI

Az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) előrejelzése szerint jelentősen nőhet a koronavírusos fertőzöttek száma a következő hetekben, szerintük a mostani helyzethez képest közel ötször több új fertőzött is lehet a delta variáns terjedése és a különböző járványügyi védekezések enyhítése miatt augusztus 1-ig – írja az MTI.

A pénteken közzétett jelentésében az ECDC rámutat arra, hogy az augusztus 1-vel végződő héten várhatóan naponta több mint 420 új fertőzött jut majd 100 ezer lakosra az Európai Unió tagországai, valamint a Norvégia és Izland alkotta térségben, szemben a múlt heti kilencvennel. Ugyanannak a hétnek a végén pedig 100 ezer lakosra várhatóan már több mint 620 új fertőzött jut majd. Ez a szint megfelelne az Európai Unió közegészségügyi hivatala által 2020 őszén és 2021 áprilisában rögzített értékeknek.   HIRDETÉS

Az ECDC szerint a kórházi ápolásra szorulók és a halálos áldozatok száma lassabban emelkedik majd az oltási kampánynak köszönhetően. Az adatok alapján a Covid-19 betegséggel összefüggő új halálesetek száma a múlt heti 1 millió lakosra jutó 6,8 után várhatóan meghaladja a tízet augusztus elején.   

Az ECDC illetékességébe tartozó 30 ország kétharmadában figyelhető meg jelenleg a járvány súlyosbodása. Mint írják, a legsúlyosabb helyzetben lévő országokban a 15-24 éves korosztályt érinti leginkább fertőzöttek számának emelkedése és a fertőzések súlyosabb mértéke, a 65 év felettieknél korlátozott a növekedés.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |