| Mobile | RSS

Kultúra-zene Verdi-gálát tart a Magyar Állami Operaház a Margitszigeten



    Budapest, 2021. július 17., szombat (MTI) –

Verdi-gála estet rendez a Magyar Állami Operaház július 23-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol az est szólistái Maria Grazia Schiavo olasz szoprán, Arturo Chacón-Cruz mexikói tenor és Kálmándy Mihály magyar operaénekes lesznek.

    A Magyar Állami Operaház együtteseit Kocsár Balázs, az intézmény főzeneigazgatója dirigálja. Az esten a Don Carlos, Traviata, Rigoletto, A szicíliai vecsernye, Attila, A haramiák, Az álarcosbál, Nabucco, Ernani, Luisa Miller és az Aida című operákból csendülnek fel részletek – tájékoztatta a Magyar Állami Operaház az MTI-t.
    A Verdi-ünnep egyik szólistája Maria Grazia Schaivo, klasszikus olasz operai hagyományokat képviselő szoprán, aki a vezető európai operaházak, valamint a salzburgi és a ravennai fesztiválok visszatérő fellépője. Partnere Arturo Chacón-Cruz mexikói tenorénekes, a Plácido Domingo Operalia versenyének 2005-ös felfedezettje. Schaivo és Chacón-Cruz, akik korábban a Római Opera Traviata-produkciójában dolgoztak együtt, ez alkalommal is szerelmes duettekkel várják a közönséget.
    A gálán a szólisták közt a házigazdákat Kálmándy Mihály Kossuth-díjas bariton képviseli, aki több mint fél tucat Verdi-szerepben aratott már sikert itthon és külföldön.
    További szólistaszerepekben az Opera Énekkarának művészei – Bakó Antal, Döbörhegyi Diána, Irlanda Gergely, Tarnai Dávid, Tempfli Mária, Zsigmond Géza és Csiki Gábor karigazgató – lépnek a közönség elé.  
    Giuseppe FortuninoFrancesco Verdi Milánóban született 1901-ben, máig a világ operaházainak egyik legnépszerűbb és leggyakrabban játszott szerzője. Csaknem harminc színpadi művéből legalább egy tucat rendszeresen szerepel a dalszínházak repertoárján.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |