| Mobile | RSS

Koronavírus-járvány. Portugáliában többen elájultak, miután beoltották őket Jansennel

A szállítmánnyal érkezett vakcinák beadását felfüggesztették.

nyomtatás
betűméret

Helyi médiumok szerint csaknem húsz ember elájult azok közül, akiknek beadták az egydózisú Jansen-vakcinát a Lisszabontól északra található Mafrában.

A portugál gyógyszer- és egészségügyi hatóság pontos számot nem közölt arról, hányan ájultak el az oltás után, de a szállítmánnyal érkezett vakcinák beadását felfüggesztették.


Az országban a kormány egy rendeletében lehetővé tette a koronavírustesztek árusítását szupermarketekben, valamint további 30 járásra terjesztett ki korlátozásokat. Ezeken a területeken este 11-től hajnali 5-ig tartó kijárási tilalmat vezetnek be, valamint péntek este 7-től egész hétvégén negatív koronavírustesztet vagy digitális igazolást kérnek azoktól, akik be akarnak menni az éttermek beltéri részére.

Mariana Vieira da Silva elnökségi államminiszter közölte, hogy a helyzet tovább romlik, de, bár az elmúlt héten nőtt a naponta feljegyzett fertőzöttek száma, az újabb megbetegedések üteme látszólag csökken.

A járvány által legsúlyosabban érintett területek a fővárosi régió és a dél-portugáliai Algarve régió nagy része, ahol a koronavírus fertőzőbb delta variánsának előfordulása száz százalékos, miközben ez az arány országosan 88 százalékos.

A 10 millió lakosú Portugáliában eddig 920 200 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 17 187 halálesetet jegyeztek fel.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |