| Mobile | RSS

A náci Németországhoz hasonlította az Orbán-kormányt Ujhelyi István

Ujhelyi István szerint egy hatalmas baromság Orbán Viktor népszavazási kezdeményezése.

2021. július 21., 13:24

Szerző: Péter Alvarez

Az MSZP politikusa elmondta a véleményét a 168-nak. Ujhelyi István kijelentette, hogy Orbán Viktor hazudik, és nem is érti, miért kéne neki arról szavaznia, hogy a gyermekeire Brüsszel nemváltoztató műtétet akar ráerőszakolni. A hatgyermekes uniós képviselő szülőként förtelemnek, politikusként pedig egy nagyon veszélyes baromságnak tartja a kormány a gyermekvédelmi népszavazási kezdeményezését.

Ujhelyi István azt nyilatkozta a 168-nak, hogy akiknek kétségei voltak a Pegasus-botránnyal kapcsolatban, azok megbizonyosodhattak annak valódiságáról, mert a kormány népszavazási kezdeményezése egy jól átgondolt „elterelő hadművelet”. A politikus szerint mivel nem reagál érdemben erre a kormány, az azt mutatja, valóban lehallgatták a kormánykritikus újságírókat és üzletembereket.

A politikus azt is állítja: „A homofób törvény, mint kormányzati propaganda azért született, hogyha az EU befagyasztja a támogatásokat, akkor erre foghassák a fideszesek. A valódi probléma persze a mértéktelen korrupció és a jogállamiság magyarországi helyzete.” Az EP-képviselő azt is elmondta a 168-nak, hogy az MSZP Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését fogja támogatni. Véleménye szerint azok valós kérdésekkel foglalkoznak. Ujhelyi István úgy véli, „nem Brüsszeltől kell megvédeni a magyar gyermekeket, hanem a náci Németországot idéző kormánypropagandától”.

Ha egy időben fognak az emberek szavazni a kormány, illetve a főpolgármester kérdéseiről, akkor mindenkit arra buzdítanak majd, hogy menjenek el és szavazzanak, támogassák a miniszterelnök-jelöltjüket. Ha nem egyben tartják a szavazást, Ujhelyi István és pártja, az MSZP választóit arra fogja kérni, ne menjenek el az Orbán Viktor által feltett kérdésekről dönteni.

A hatgyermekes politikust arról is kérdeztük, milyen szellemben és hogyan zajlik náluk a szexuális felvilágosítás. Ujhelyi István azt mondta, semmi különleges nincs náluk, megvan a józan paraszti ész és a szülők tekintélye. Gyermekei nevelésében az volt a prioritás, hogy azokat a helyzeteket kerüljék el, ami egy kamasz számára feldolgozhatatlanná válhat.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány. A miniszterelnök azt mondta: „Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televízióban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli”.

(Kiemelt kép: Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében, 2019. július 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |