| Mobile | RSS

Őrizetbe vették Donald Trump beiktatási alapjának kezelőjét

A 74 éves férfi Donald Trump régi szövetségese.

2021. július 21., 06:23

Szerző: 168/MTI

Őrizetbe vették Thomas Barrackot, Donald Trump volt amerikai elnök beiktatási alapjának kezelőjét törvénytelen külföldi lobbizás és az igazságszolgáltatás akadályozása vádjával – közölte az amerikai igazságügy-minisztérium kedden.

Barrackot azzal vádolják, hogy törvénytelen módon lobbizott az Egyesült Államokban az Egyesült Arab Emírségek érdekeiért. Azzal is gyanúsítják, hogy 2019. június 20-án hazudott a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) ügynökeinek, amikor meghallgatták az arab országgal folytatott üzleteiről.

A 74 éves férfi Donald Trump régi szövetségese, a Colony Capital befektetési cég alapítója. Barrack 2020-ben vonult vissza a társaság elnök-vezérigazgatói tisztségéből, idén áprilisban pedig a cég ügyvezető igazgatói posztjáról távozott.

A kaliforniai Santa Monicából származó Barrack egyike annak a három férfinak, aki ellen a New York-i szövetségi bíróság vádat emelt amiatt, mert megpróbálták Trump külpolitikáját befolyásolni a 2016-os választási kampány, illetve elnöksége idején.

(Kiemelt kép: Donald Trump sajtótájékoztatót tart a Trump National Golf Clubban, Bedminsterben, 2021. július 7-én. Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu/AFP)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |