| Mobile | RSS

Luxemburgi külügyminiszter: Inkább Orbán Viktorról kellene népszavazást tartani

Szerinte az eredmény is egyértelmű lenne.

2021. július 21., 21:34

Szerző: 168

Egyre több uniós politikus kritizálja Orbán Viktor miniszterelnököt és az új magyar törvényt, ami az LMBTQI szervezetek szerint összemossa a homoszexualitást a pedofíliával. Most Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter is beállt a sorba, és élesen bírálta a magyar kormánypártok politikáját. „Inkább az EU-ban kellene népszavazást tartani arról, hogy akarják-e tolerálni Orbán Viktort az unión belül” – mondta a Spiegelnek, majd hozzátette: „Meggyőződésem, hogy az eredmény egyértelműen az lenne: nem.”

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményeznek, mivel Brüsszel nem ért egyet az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok egyes rendelkezéseivel. Erre reflektált most Jean Asselborn. A törvény ellen felszólalt már többek között Michael Roth német külügyi államtitkár és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. január 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagállamai vezetőinek videókonferenciáján a Karmelita kolostorban 2021. január 21-én. A megbeszélés középpontjában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálása, valamint a beoltás felgyorsításának szükségessége áll. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |