| Mobile | RSS

Lesz egy kis gond a harmadik oltással: megszólalt a Pfizer magyar igazgatója

Lesz egy kis gond a harmadik oltással: megszólalt a Pfizer magyar igazgatója

Népszava • 2021. július 19. 09:42

A Pfizer egyelőre nem javasolja a vakcinák kombinálását: Vereckei Péter, a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, nem értékelték a 3-as fázisú klinikai vizsgálatában a különböző oltóanyagok kombinálását, valamint a vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét.

Mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg nem támogatják az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását – nyilatkozta a Népszavának Vereckei Péter, a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint mondta, a Pfizer és a BioNTech nem értékelte 3-as fázisú klinikai vizsgálatában a különböző oltóanyagok kombinálását, valamint a vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét.

Hozzátette: bár az egyes vakcinák kombinálásáról az egészségügyi hatóságok döntenek, a Pfizer nagyon fontosnak tartja, hogy megfelelően vizsgálják és kövessék nyomon az oltóanyagok ötvözését, és a rendelkezésre álló legjobb tudományos adatokon alapuló oltási ajánlásokat tegyenek.

Orbán Viktor múlt pénteken a Kossuth rádióban jelentette be, hogy augusztustól lehetőség lesz kérni a harmadik oltást.

Az orvosok döntenek arról, hogy milyen legyen az a harmadik vakcina. Az egyik vélemény szerint az a jó, ha kombinálják az oltásokat, mások szerint ennek nincs különösebb jelentősége. Erről az orvosoknak kell dönteniük, nem a politikának

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– tette hozzá a miniszterelnök. Kásler Miklós pedig arról beszélt, hogy harmadik (vagy egydózisú oltás esetén második) oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérőt (heterológ vakcinát) javasolna.

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA

fecsego.eu/pénzcentrum

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |