< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, White House / Blog article: Megint embert ölt egy medve Szibériában

| Mobile | RSS

Megint embert ölt egy medve Szibériában

Egy természetvédelmi övezetben történt a támadás.

2021. július 28., 15:22

Szerző: 168/MTI

Szerdán jelentették a Jegarki természetvédelmi parkból, hogy egy medve újra gyilkolt. A halálos áldozat egy 42 éves férfi. A támadás nem az első halálos kimenetelű eset. Az idei nyáron ez már a második tragédia Szibériában. Most egy négy főből álló turistacsoportot támadott meg egy medve.

A természetvédelmi övezet nyilatkozata alapján legutóbb egy 16 éves fiú esett áldozatul a támadásnak. A kamasz egy nagyobb csoporttal kirándult a térségben. Az állatot a támadás után elejtették a park dolgozói. Legutóbb öt éve volt medvetámadás ebben a régióban. A park egy 342 ezer hektáros területen áll és a Krasznojarszki térség déli részéhez tartozik.

A természetvédelmi park vezetősége bejelentette a második eset után, hogy szigorú szabályokat fognak bevezetni. A jövőben csak a biztonságos túraútvonalakat lehet majd igénybe venni. Kijelentették, hogy ezentúl mindenkinek kötelezően takarítania kell maga után a parkban, különös tekintettel az ételmaradékokra. Az ételhulladékok ugyanis odacsábítják a túrázók közelébe a medvéket. 

(Kiemelt kép: Barna medve az oroszországi Kamcsatkában, 2019. január 31-én. Fotó: Perluigi Rizzato / Biosphoto/AFP)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |