| Mobile | RSS

A “trumpizmus megafonja” jött meginterjúvolni Orbán Viktort – Tucker Carlson portréja

U

VILÁG+szerző

NAGY GÁBOR

2021.08.04. 17:00

Esténként hárommillió nézővel az amerikai hírtévék legnépszerűbb műsorvezetője az 52 éves Tucker Carlson, aki a Mathias Corvinus Collegium esztergomi fesztiválján lesz díszvendég. Trump elnöksége idején lett a Fox News konzervatív hírtévé sztárja, akitől nem idegenek az összeesküvés-elméletek, s az elit tagjaként ostorozza az elitet.

John Oliver humorista az HBO-n egy egész adást szentelt annak, hogy bemutassa, milyen ügyes manipulációval használja a fehér felsőbbrendűség fogalmait Tucker Carlson, miközben kikéri magának, hogy rasszista lenne. Magyarországi meghívását indokolhatja, hogy többször nyilatkozott elismerően az Orbán-kormány politikájáról, amit ezen a héten testközelből követhet, mert Budapestről készíti a műsorát, amelyben a magyar miniszterelnökkel is interjút készített.

Tucker Swanson McNear Carlson San Franciscóban született, az apja újságíró volt, s az idősebbik fiához hasonlóan a kaliforniai hippikorszak egyik meghatározó rockegyüttese, a Grateful Dead rajongója. Tucker hatéves volt, amikor a szülei elváltak, a művészi álmait követő anyja kilépett a családja és két fia életéből, s Franciaországba költözött. Az idősebb Carlson újranősült, egy élelmiszeripari cég örökösnőjét vette el, Ronald Reagan és az idősebb George Bush idején a külföldre sugárzó Voice of America rádió, majd a helyi köztévéket és közrádiókat támogató kormányzati szervezet igazgatója volt, és az USA Seychelle-szigeteki nagyköveteként is szolgált.

A tanulmányaiban nem jeleskedő fiát egy Rhode Islanden lévő bentlakásos középiskolába küldte, aki ott csak a vitakörben tűnt ki, ám járni kezdett az intézmény igazgatójának a lányával, Susie Andrewszal, akinek az apja segített neki bejutni a connecticuti Hartfordban lévő Trinity Főiskolára. Ott is inkább bulizott, mint tanult, majd az utolsó évben feleségül vette Susie-t, akitől négy gyereke született.

A fentebb említett ominózus John Oliver-adás az HBO-n:

Erről szól még a cikk:

  • Egy tévéskarrierről, amelyben kulcsszerepe volt egy hotdognak
  • Egy portréről, amelynek George W. Bush republikánus elnökjelölt nem örült
  • Egy műsoráról, amelyben vendége, Jon Stewart humorista nagyon kiosztotta
  • Beugrásokról, szórakoztatóipari pletykákról és cuki háziállatokról
  • Konzervatív véleményvezérré válásáról
  • Donald Trumpéval azonos világlátásáról

fecsego.eu/hvg 360

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |