| Mobile | RSS

Kik a százmilliókon ülő miniszterelnök-aspiránsok? Az ellenzéki jelöltek zsebében turkáltunk

BELPOLITIKA+szerző

LENGYEL TIBOr

2021.08.17. 06:30

Fekete-Győrnek szinte semmije nincs, Jakab legalább jól keres, Karácsony sokkal tartozik, Márki-Zay nem panaszkodhat, de ha azt gondolná, hogy Dobrev tehetős, nézze meg, mije van Pálinkásnak. Az előválasztáson induló képviselőjelöltek közt pedig van, aki 500 plüssmackóról, luxusautóról, vitorlásról vagy éppen játékgépekről adott számot.

Lezárult az ellenzéki előválasztáson részt vevők regisztrációja, így hétfőig rajthoz állt minden miniszterelnök-jelölt és egyéni képviselőjelölt, aki meg akarja magát méretni ősszel. A jelentkezésnek egy sor feltétele volt az erkölcsi bizonyítványtól és a “negatív” ügynökmúlttól a köztartozás-mentességen át a vagyonnyilatkozat-tételig. Utóbbi sajnos a parlamenti képviselők kötelező nyilatkozatára hasonlít, amit ugyan évről évre feldolgoz a sajtó, figyel a választó, de valójában semmi értelme nincs, mert nem ellenőrizhető, és számon se kérhető. De ilyet töltöttek ki az ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltek is, mi pedig megnéztük, hogy Lázár János-i értelemben kinek, mije van – pontosabban ki, mit vallott be.

  • Pálinkás József – 339 milliós megtakarítással első

Az összes miniszterelnök-jelöltet állva hagyja az Új Világ Néppárt aspiránsa, Pálinkás József. Az első Orbán-kormány oktatási miniszterének, az MTA korábbi elnökének nemcsak három ingatlanban van tulajdonrésze, hanem van autója, és jelentős megtakarítása is. Pálinkás két debreceni ingatlanban – egy 2020 m2-es telken álló 136 m2-es házban és egy 78 m2-es társasházi lakásban – és egy fővárosi, VIII. kerületi 54 m2-es lakásban is felerészben tulajdonos. Van egy Volkswagen Passat CC típusú autója, valamint 11 millió forint megtakarítása bankszámlán, és további 328 millió különböző értékpapírokban. Pálinkás a nyugdíját akadémiai tagként havi bruttó 450 ezres MTA-tiszteletdíjjal és a korábban az általa vezetett Atommagkutató Intézettől kapott 100 ezres díjjal egészíti ki.

  • Márki-Zay Péter – sok könyv és még több tartozás

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |