| Mobile | RSS

Máshol a kutyának se kell a magyarok kedvenc autója: csak nálunk imádják ennyire

Máshol a kutyának se kell a magyarok kedvenc autója: csak nálunk imádják ennyire

Pénzcentrum • 2021. augusztus 17. 14:01

Ahány ország, annyiféle szempont létezik, mitől is jó egy autó. Amíg az egyik helyen a kicsi, praktikus kocsik örvendenek nagy népszerűségnek, máshol inkább a lóerő számít, illetve hogy meg tud-e küzdeni a jármű a hegy-völgyes tereppel is. A világ legnagyobb autógyártói pedig versengenek a fogyasztók kegyeiért, meglovagolni a divathullámokat, és erősíteni a márkahűséget.

Egy biztos: ha a világ országaiban legkedveltebb autók listáját végignézzük, aszerint a Toyota a legnépszerűbb márka. A Budget Direct Car Insurance eladási statisztikája alapján 2019-ben – amikor a pandémia még nem kavart be – a japán autógyár a vizsgált 104 országból 41-ben áll a toplisták élén valamelyik modelljével.

A legnépszerűbb modell a Toyoták közül is a Hilux pickup lett: 16 országban áll a toplisták élén, köztük Argentínában, Peruban, a Dél-Afrikai Köztársaságban, Thaiföldön, és Ausztráliában. A népszerűségi versenyben döntő szempont lehet az is, hogy helyi gyártók modelljéről van-e szó – főként Európában. Magyarországon a Suzuki Vitara vezette az eladási listákat, a helye tulajdonképpen be van betonozva a hazai piacon

Legtöbb eladott autómodell az országban:

2021-es magyar toplistán a Suzuki Vitarát az SX4 S-Cross, a Dacia Duster, a Fiat 500, és a Skoda Octavia követi. A legnépszerűbb gyártók rangsorában pedig a Suzukit a Toyota követi – harmadik a Ford, negyedik a Kia, és ötödik a Skoda. A Suzuki népszerűsége világviszonylatban magyar sajátosság, viszont a nálunk ötödik helyen álló Skoda Octavia számos országban az első: többek között Svájcban, Ausztriában, Csehországban, Lengyenországban, Finnországban, illetve Horvátországban és Szerbiában is.

Németországban a Volkswagen Golf, Franciaországban a Peugeot 2001 vezet, míg Olaszországban a Fiat Panda, Litvániában a Fiat 500 az első.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mire buknak a vásárlók?

A vásárlókat más és más szempontok hajtják az egyes országokban a vásárláskor. Vannak országok, ahol a kisebb, praktikus kocsik a népszerűek, pl. Olaszországban, ahol nem csak könnyű ezekkel leparkolni a szűk utcában, de hagyománya is van a pici kocsiknak. Máshol ezeket a modelleket maximum bevásárlókocsinak veszik, és a SUV-ok, terepjárók, pickupok a legnépszerűbbek – legyen minél nagyobb, strapabíróbb.

Azt a járvány kezdetén 2020-ban még nem lehetett sejteni, milyen hatása lesz a járványnak az autópiacra. Az biztos, hogy kezdetben a tömegközlekedéssel szemben táplált ellenérzések megkönnyíthették a döntést egy saját autó mellett – a kifejezetten városi modelleket húzva előrébb a listán. A fenntarthatósági szempontok, a kedvezmények, és a töltőhálózat fejlődése pedig egyre több vásárlónak hozza meg a kedvét az elektromos vagy hibrid modellekhez.Címkék:

fecsego.eu/pénzcentrum

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |