| Mobile | RSS

Rekordösszegért ülésezett fekete kordon mögött a Fidesz-frakció Debrecenben

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve:

kép. Debreciner

Fekete kordonok mögé bújt a Fidesz – írta meg az országos sajtó, amikor kiderült, hogy a kormánypárt frakciója június 16-18. között paravánok mögé rejtőzve tartotta meg debreceni kihelyezett ülését.

Az esetről a helyi Debreciner számolt be először: cikkük szerint az esemény előtt teljesen lezárták a Baltazár Dezső teret is, ahol a képviselők átsétálhattak a konferencia helyszíne és a szálláshelyként szolgáló Hotel Lycium között.

A párt vezérkara egyébként nem a Lyciumban, hanem az üresen álló Aranybikában pihent, amelyet korábbi tulajdonosától nemrég vásárolt fel a Mathias Corvinus Collegium.


A Parlament honlapjának üvegzseb oldalra töltött adatok szerint az Országgyűlés Hivatala 56 millió forintot fizetett a rendezvény után az önkormányzati tulajdonú Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.-nek.

Magyar Narancs szerint ez óriási összeg, legalábbis a korábbi ülésekhez viszonyítva: a Fidesz kihelyezett rendezvényei a nyilvánosan megismerhető szerződések alapján eddig nem lépték túl a 17 millió forintos keretet. 2013 szeptembere és 2019 februárja között összesen öt ilyen ülést tartottak, amelyek összege együttesen 59 millió forintra rúgott – ezekhez képest is kimagasló a debreceni monstre program.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |