< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Sport, White House / Blog article: Váratlan vereség a norvégoktól

| Mobile | RSS

Váratlan vereség a norvégoktól

A csata végletekig kiélezett volt a magyar válogatott és a norvégok között.

2021. augusztus 27., 21:32

Szerző: 168/MTI

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott meccslabdáról kikapott első mérkőzésén a szeptember végén kezdődő, kolozsvári csapat Európa-bajnokság belgrádi selejtezőjében. Muskó Péter szövetségi kapitány együttese – amelyből ezúttal családi okok miatt hiányzott a tokiói olimpikon Majoros Bence – pénteken a norvégokkal csapott össze és a végletekig kiélezett csatában, némileg váratlanul 3-2-re alulmaradt.

Szudi Ádámnak 2-1-es vezetésnél, a saját meccsén belül is 2-1-nél mérkőzéslabdája volt Borgar Haug ellen, de a rivális végül fordítani tudott, s két sikerével ő bizonyult a norvégok nyerőemberének. A 20 éves Juhász Patrik ezúttal debütált a magyar nemzeti együttesben, ő szerezte a csapat egyik győzelmét. A csoport harmadik tagja Finnország, amely korábban legyőzte szomszédját.

A finn és magyar válogatott szombaton csap össze egymással. A férfiaknál az öt csoport győztese kvalifikálja magát a kontinensviadalra, a csoportmásodikok pedig rájátszásban döntenek a hatodik, egyben utolsó elérhető indulási jogról. A 2019-ben bronzérmes magyar női csapat már biztos Eb-résztvevő.

(Budapest, 2010. március 7. A győztes Muskó Péter versenyez Jakab János ellen az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban megrendezett 93. Felnőtt Országos Asztalitenisz Bajnokság férfi egyéni versenyszámának döntőjében. MTI Fotó: Illyés Tibor  )

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 490 megnézve, 1 alkalommal mai nap |