| Mobile | RSS

Egészségügy-járvány Koronavírus – NNK: több város szennyvizében nőtt a vírus koncentrációja    Budapest, 2021. augusztus 31., kedd (MTI)

– Több város szennyvizében határozott növekedésnek indult a koronavírus koncentrációja a múlt héten – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve a honlapján.

    A közlemény szerint a 34. héten az adatok növekedést mutattak a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen.
    A mért koncentrációk tíz mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a többi vizsgált település (12 város) esetében az alacsony kategóriába esnek.
    “A szennyvízeredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma továbbra is emelkedni fog” – írták, ezért arra kérték az embereket, hogy még inkább figyeljenek egymásra.
    Az NNK kérte továbbá, hogy aki még nem tette, az éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |