| Mobile | RSS

RTL Klub: Összeomlik Magyarországon a rendőrség!

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 aug 27.

Rendőrség

A kormány ígérete ellenére sem jár minden rendőrnek a 10 nap pótszabadság – akinek jár, annak is csak papíron, nem veheti ki idén. Ennyit a Fidesz szavahihetőségéről.

A következő ordas hazugság júniusban, egy kormányinfón hangzott el Orbán szájából:

10 napos fizetett rendkívüli szabadságot adunk azoknak, akik részt vettek a védekezésben.

Ez természetesen az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók mellett a rendvédelmi dolgozókra, a katonákra és a honvédségi alkalmazottakra is vonatkozott. Volna. Nos, akkor, jól hangzott.

De aztán szembejött a valóság, mégpedig a szolgálati beosztások formájában. Könnyű azt mondani egy eleve alulfinanszírozott és többek közt emiatt komoly létszámhiánnyal küzdő szervezetnek, hogy mindenki kap 10 nap pótszabit, amikor még a normál szabadságok kiadása is komoly akadályokba ütközik.

Sokadszorra alakult ki olyan helyzet, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy a Fidesz-kormány tagjai tényleg ilyen tájékozatlanok és hülyék, vagy nagyon is jól tudták, hogy ez úgysem volt menni, csak már eszük ágában sincs igazat mondani.

Pósa Zoltán, a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének főtitkára a pofátlansággal kapcsolatban így fogalmazott:

Aki nem kapja meg, az kvázi úgy éli meg, hogy egy újabb pofon arra vonatkozóan, hogy nincs elismerve a munkája. Aki úgy gondolja, hogy neki járna, annak segítséget nyújtunk a szolgálati panasz megfogalmazásában, és ha a munkáltató elutasítja, akkor bíróságra fogunk menni.

A Demokratikus Koalíció alelnöke Vadai Ágnes a belügyminisztertől, Pintér Sándortól vár választ az igazságtalanságra vonatkozóan, míg Pongó Géza,

a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára csak annyit mondott keserűen az RTL Klub híradójának, hogy ezt az eljárást az FRSZ igazságtalannak tartja, de még ennyi plusz szabadságot is nehéz lesz kiadni, akkora a létszámhiány, voltaképp az összeomlás szélén táncol a rendőrség.

forrás/RTL Klub/OLKT

Leave a Reply 179 megnézve, 1 alkalommal mai nap |