| Mobile | RSS

70 korrupt kormányhivatalnok ellen emelt vádat az ügyészség

70 korrupt kormányhivatalnok ellen emelt vádat az ügyészség

2021. szeptember. 03. 10:15 2021. szeptember. 03. 11:11 GAZDASÁG

szerző:hvg.hu

Autók műszakiztatását intézték el azoknak, akik lefizették őket.

Üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt emeltek vádat 70 kormányhivatalnokkal szemben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádlottak között vezető beosztású hivatalnok is van, akit hivatali kötelessége megszegésével is vádolnak.

Mint írják, a vádirat szerint egy budapesti férfi – aki egy kormányhivatalban műszaki engedélyezési referensi munkakörben, később osztályvezetőként dolgozott – társaival 2014 és 2018 szeptembere között fogadta el a korrupciós pénzeket. Cserébe soron kívül, kedvező elbírálással intézték el autók műszaki engedélyezést.

A vezető hivatalnok emellett előre szólt a vizsgaállomásoknak, hogy mikor ellenőrzik majd őket. A vizsgaállomások képviselői azért, hogy náluk is mindent rendben találjanak, további 9 embernek fizettek rendszeresen, akik ellen most szintén vádat emeltek az ügyészek.

A 70-ből hatan voltak letartóztatásban, de jelenleg mind szabadlábon védekeznek. Többen beismerő vallomást tettek már a közlemény szerint. Hivatali jogviszonya már egyiküknek sem áll fenn.

Az ügyészség 43 vádlottra kért letöltendő börtönbüntetést, és vagyonelkobzás elrendelését kérte az összes hivatalnokra, akit korábban lefizettek.

fecsego.eeu/hvg.hu

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |