| Mobile | RSS

Orbán Viktor: Magyarország és Szerbia védi meg Európát

A miniszterelnök a szerb kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatót. 

2021. szeptember 8., 15:08

Szerző: 168/MTI

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Ana Brnabic szerb kormányfőt. A közös sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök kijelentette: „ha lesz migránshullám, akkor Szerbia és Magyarország közös erővel meg fogja állítani, megvédeni Európát és Németországot”.

Orbán szerint meg kell védeni Európát a menekültektől, mert az Egyesült Államok kudarcot vallott Afganisztánban. A magyar miniszterelnök véleménye szerint több milliós menekült hullámra kell számítani a jövőben. Orbán úgy látja, hogy amennyiben szárazföldön érkeznek a tálib uralom elől menekülök Afganisztánból, akkor Szerbia és Magyarország is nehéz helyzetben lesz. 

A miniszterelnök a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „védjük Szerbiát, védjük Magyarországot, védjük magunkat, de mindannyian tudjuk, hogy ezek a migránsok nem Szerbiában és nem Magyarországon akarnak élni, ezek Németországba igyekeznek, ezért amikor most megvédjük magunkat, mint oly sokszor a történelem során, egyben Európát, elsősorban Németországot is védjük, és ez akkor is így van, ha semmilyen elismerésre, és hálára pedig végképp nem számíthatunk”.

A magyar miniszterelnök Szerbiával kapcsolatban megerősítette, hogy támogatni fogják az ország uniós tagságát. Orbán kiemelte, hogy Szerbia Európai Unióhoz való csatlakozása Európa belső részeinek biztonsága szempontjából is jelentős. 

Leave a Reply 48 megnézve, 2 alkalommal mai nap |