| Mobile | RSS

Bajnai Gordon az előválasztáson Karácsony Gergelyt támogatja

BELFÖLDBAJNAI GORDONKARÁCSONY GERGELYTÁMOGATÁSELŐVÁLASZTÁSKORMÁNYVÁLTÁS

Az egykori miniszterelnök szerint a főpolgármester, akár kisebbik rosszként, de képes közel három millió szavazót egyetlen, változást akaró táborba egyesíteni.

nepszava.hu

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2021.09.10. 12:30

A szükséges többség megteremtésére, a jövő áprilisi győzelem kivívására legalkalmasabbnak Karácsony Gergelyt tartom. Ezért fogom a szeptemberi előválasztáson őt támogatni és ezt ajánlom – párt- és személyes szimpátiától függetlenül – minden előválasztó társamnak is – olvasható Bajnai Gordon Facebook-oldalán. A volt miniszterelnök támogató bejegyzésében nyolc plusz egy pontban foglalta össze, miért döntött így. Arra jutott, hogy a jelenlegi főpolgármester képes lesz három millió szavazót egyetlen, változást akaró táborba egyesíteni. Bajnai feltételezése szerint Karácsonyról el lehet hinni, hogy a közvetlen párthíveken túl is képes szavazatot szerezni, és azok is támogathatják majd, akik pár éve még a Fideszre voksoltak, akárcsak a bizonytalanok, akiknek csak elegük van az egészből.

„Ki tehát az a személy, aki a hívek elkötelezett táborán túl, akár csak a kisebb rosszként, de választható lesz?”

– tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta: Karácsony Gergely.Bajnai Gordon szerint a 2022-es választás „generációkra eldöntheti a közös sorsunkat”, mert – mint fogalmazott – mára világossá vált, hogy az Orbán-rendszer nem illeszthető össze Magyarország európai jövőjével. Az ellenzéki szavazókat arra buzdította, hogy mindenképpen menjenek el az előválasztásra, mert „a változás most szeptemberben kezdődik”. Leszögezte, hogy a döntés történelmi jelentőségű lesz:Vagy Orbán megy és mi, magyarok maradunk Európában – vagy Orbán marad és általa az ország megindul vissza keletre, újra belelépünk az ismert, évszázados, önsorsrontó csapdába.”Karácsony Gergely saját Facebook-oldalán megtisztelőnek nevezte Bajnai Gordon támogatását. Kiemelte, ő már egyszer legyőzte Orbán emberét, jövő tavasszal pedig őt magát fogja

fecsego.eu/népszava.hu

.

8+1 pont az előválasztásról:

1. A 2022-es választás generációkra eldöntheti a közös sorsunkat. Mostanra már – akár szereti, akár nem – mindenkinek világos: az Orbán-rendszer nem illeszthető össze Magyarország európai jövőjével. A döntés történelmi jelentőségű lesz: vagy Orbán megy és mi, magyarok maradunk Európában – vagy Orbán marad és általa az ország megindul vissza keletre, újra belelépünk az ismert, évszázados, önsorsrontó csapdába.

2. A 2022-es választásra létrej…Továbbiak

8 E7732,8 E


Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |