| Mobile | RSS

Az utolsó pillanatban leállíthatja a kormány a kisoroszi Szigetcsúcson tervezett beruházást

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HUBELFÖLD

admin

24.hu 2021. 09. 08. 07:31

Az elmúlt hetekben a közbeszédet meghatározta a Kisoroszi szigetcsúcs fejlesztése körül kialakult vita.Fejlesztéspolitikai államtitkàrként tudom, hogy a fejlesztések csakis a lakosság messzemenő belátásával és jóérzésével, támogatásával tudnak zökkenőmentesen végigfutni – írja Vitályos Eszter Facebook-oldalán.

Az EU-s fejlesztésekért felelős államtitkár úgy vélekedett, hogy „a rendezett körülmények kialakítása mindannyiunk érdeke, ahogyan az is, hogy a végeredmény mindnyájunk megelégedésére szolgáljon”, ezért azt a javaslatot tette a kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a beruházás.

Ahogy a Telex emlékeztet, a kisoroszi önkormányzat a „túlturizmusra” hivatkozva akart fejleszteni a területen, az elfogadott tervek szerint a Szigetcsúcsra vezető utat lebetonoznák, kibővített parkolót hoznának létre, és 14 mobil konténert, 44 WC-t és harminc zuhanyállást alakítanának ki.

A beruházás jókora tiltakozást váltott ki, ám az önkormányzat vasárnap lezárta a Szigetcsúcsot, és az eredeti tervek szerint a hét elején megindultak volna a munkálatok is.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |