| Mobile | RSS

Oláh László István Főszerkesztő barátomnak/főszerkesztői levél a lehallgatásokról (43.)

Kedves Olvasóm!

Bizonyára hallottad, mi történt velünk, de azért röviden összefoglalom.

Lapunk kiadóját, Páva Zoltánt megfigyelték az izraeli kémszoftverrel, a Pegasus nevű kiberfegyverrel. A program igen fejlett funkcionalitású, miután beköltözött az adott készülékre, képes hallgatni a mikrofont, bekapcsolni a kamerát, kiolvasni a képernyő tartalmát, menteni az érintőpanelen végzett ujjmozdulatokat, információkhoz jutni az alkalmazásokból és követni a készülék földrajzi mozgását. Vagyis akinek a telefonján Pegasus van, azt a nap 24 órájában teljes megfigyelés alatt lehet tartani, hallani lehet, mit mond és látni lehet, hol van. A program nemcsak lehallgatja a hívásokat, hanem folyamatosan képes a mikrofonon keresztül hallgatózni, mintha az illetőn poloska lenne elhelyezve.

Hát, ezt történt velünk. Orbán Viktor megijedt attól, hogy van itt egy újság, amelyik a lányát királylánynak, a taplnyalóit csicskának, a pénztárosát strómannak meri nevezni, és amelyik meg meri írni, milyen mocskos ügyekben vesznek részt a politikustársai, mennyit lopnak és miféle gusztustalan luxuséletet élnek.

Kedves Olvasóm!

Lehallgathatnak minket, de elhallgattatni sosem tudnak! Mi ugyanúgy – vagy még keményebben- megyünk tovább és megyünk nekik, mint eddig tettük. A megfigyelésünkön túl fenyegetéseket is kaptunk, sőt kollégáink után magánnyomozók is érdeklődnek, és olyan is volt, hogy feltűnően ugyanaz az autó parkolt egyikünk háza előtt, váltott sofőrrel. De mindez nemhogy nem rémiszt meg minket, hanem még eltökéltebbé tesz. Az EzaLényeg éppen azért jött létre, hogy az ilyen visszaéléseket ne lehessen elhallgatni. Mottónk is ez: ha ők eltitkolnák, mi megírjuk!

Új fejlemény, hogy úgy tűnik, az izraeli kémprogramot, amivel minket is megtámadtak, maga Orbán Viktor rendelte meg, mégpedig közvetlenül Izrael miniszterelnökétől, az azóta már megbukott Netanjahutól. Vagyis nem arról van, szó, hogy amit eddig gondoltunk Orbán gátlástalanságáról, az túlzás lett volna. Épp ellenkezőleg. Orbán Viktor még annál is gátlástalanabb gazember, mint eddig gondoltuk.

Jó egészséget és sok sikert kívánok!

Barátsággal,

Zentai András,

az Ezalényeg főszerkesztője

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |