| Mobile | RSS

Tovább gazdagodik a fideszes oligarcha elit a negyedik hullámon is!

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 szept 9.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalán listázzák a mintavétel céljából felkereshető intézményeket.

A rengeteg találat utal arra, hogy Magyarországon virágzik a Covid-biznisz, rengeteg helyen 10-30 ezer forintokért lehet különböző teszteket csináltatni, az antigén teszttől kezdve a PCR tesztig.


Az NNK tájékoztatatása szerint pedig a Budai Egészségközpont számára a vizsgálatokat a Corden International (Magyarország) Kft. laborjaiban végzik el.

A Corden 2016-2019 között 1,6-2,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított, 2020-ban viszont a bevétel 5,6 milliárd forintra ugrott. Ez a nyereséget is pozitívan befolyásolta: a korábbi 40-90 millió forint között profit tavaly 1,2 milliárd forintra gyarapodott. A cégnél 235 millió forint osztalékról döntöttek, a tulajdonos pedig Zsadányi Julianna.

Neumann Diagnostics Korlátolt Felelősségű Társaság is nagy nyertese volt a tesztelésnek, hiszen múlt évben, 1,9 milliárd forint volt a bevételük, amely annak ellenére, hogy a cég alig múlt 6 éves, már remek évet zárt. Fő profiljuk ugyan a biotechnológiai kutatás, fejlesztés, ám a Pécs, Nagyvárad utca 15. fszt. 1. alá bejegyzett cég végzi el a teszteket a Nemzetközi Oltóközpont Kft részére, akik szintén 591 milliós profitra tettek szert.

Szintén szerepel az NNK listáján a nyíregyházi FM Magánklinika Egészségügyi Szolgáltató Kft. A klinika 2017-es megnyitóján Seszták Miklós, volt nemzeti fejlesztési miniszter is megjelent. Ma már nem Finna Péter, hanem Mikucza Lászlóné a tulajdonos, az ügyvezető pedig Mikucza Tamás. Ő pedig például a Kelet-Rest Turisztikai Kft. tulajdonosa is, így remekül látható az, hogy a magyar elit beszállt ebben a bizniszbe is.

Egészen új vállalkozás a debreceni Medilum Egészségközpont, a mögötte álló Medilum Agrena Kft. csak 2020. decemberében alakult. Egyik tulajdonosa Bagosi Erik a Tócóskert Téri Patika Kft. ügyvezetője (643 millió forintos forgalom), de alapvetően gyógyszerész.

Whitelab Service Kereskedelmi és Logisztikai Korlátolt Felelősségú Társaság, sem új a szakmában, a céget még 2002-ben alapították, és fő tevékenysége a humán-egészségügyi ellátás, azonban a múlt évben rengeteg mobil szűrőállomást telepítettek, így nem meglepő módon a 2020-as bevétele nettó 318 164 992 forint volt. Egészen 2019-ig gyakorlatilag bevétele sem volt a cégnek: 2017-ben nulla árbevétel mellett 735 milliós veszteség, majd 2018-ban 29 milliós forgalom mellett magas árbevételarányos nyeresége, több mint 17 millió forint, 2019-ben pedig megint 0 árbevétel és 771 milliós veszteség. A tulajdonosi kör itt is ismert, hiszen a két tulajdonos a Hégely Holding Kft. és a Drem Kft. A Hégely Holding az érdekesebb: többségi tulajdonosa Hégely Sándor békéscsabai vállalkozó, például ő a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és szervezője. A Whitelab számára a teszteket a szegedi AVIDIN Kft. végzi, az ő nettó árbevételük 4,19 milliárd forint volt a múlt évben.

Ez a biznisz sokakat megfogott, és egy pár hónap leforgása alatt sokszor milliárdos profitot hozott a konyhára, illetve nem ritka az, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók gyakran többszáz milliós osztalékokat vettek ki.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |