| Mobile | RSS

Újabb trópusi vihar csap le az Egyesült Államokban

Az amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett ki.

2021. szeptember 14., 17:00

Szerző: 168

Nemrégiben ért partot a Nicholas nevű trópusi vihar az Egyesült Államok texasi partvidékén. A vihart korábban még hurrikánnak tartották a szakértők, de amikor partot ért lefokozták viharrá, írja a BBC. Ennek ellenére Texasban 500 ezer áramkimaradást jelentettek a heves esőzések következtében. Mindeközben Louisana államot is érintette Nicholas, ahol az Ida hurrikán okozta katasztrófából még fel sem ocsúdtak igazán. Joe Biden amerikai elnöknek újabb szükségállapotot kellett hirdetnie az államban.

A hatóságok szerint a vihar legalább 110 km/s széllel érkezik meg a partokhoz. Louisiana déli részén akár 20 centiméternyi csapadék is várható. Megjegyezték, hogy a vihar ugyan gyengülni fog, miközben a két érintett állam belseje felé fog tartani, de életveszélyes áradásokkal is együtt járhat főleg a nagyvárosokban.

Louisiana kormányzója szerint az Ida hurrikán okozta károk nem múltak el nyomtalanul, ugyanis az eltömődött vízelvezető rendszerek árvizeket okozhatnak az állam területén. Jelenleg a két állam szinte összes iskoláját bezárták, a legrosszabb eshetőségekre is felkészültek, ugyanis senki nem tudja pontosan mennyi csapadék hull majd le Nicholas, a trópusi vihar tombolásának következtében. 

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 45 megnézve, 3 alkalommal mai nap |