| Mobile | RSS

Ítélet a Szegedi Ítélőtáblán Súlyosabb büntetést kapott a volt élettársa életére vadászpuskával törő idős férfi


Szegedi Ítélőtábla – 2021. szeptember 15. (szerda)
Ítélet a Szegedi Ítélőtáblán
Súlyosabb büntetést kapott a volt élettársa életére vadászpuskával törő idős férf Ítéletével megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt Á. J. vádlott ellen folyamatban volt büntetőügyben az elsőfokon eljárt Kecskeméti Törvényszék ítéletét. A vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 3 év 6 hónap szabadságvesztés tartamát 4 év 3 hónapra súlyosította. A közügyektől eltiltás tartamát és a
fogházat, mint a szabadságvesztés büntetés végrehajtási fokozatát nem változtatta meg a másodfokú bíróság.
A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak, azonban köztük a kapcsolat megromlott, a sértett 2019 áprilisában a vádlottól külön költözött.
A vádlott ezt nem vette tudomásul, ettől kezdve a sértettet rendszeresen telefonon felhívta, illetve annak munkahelyén – egy boltban – naponta akár többször is felkereste, mindezt az életébe önkényesen beleavatkozó módon.
A vádlott a volt élettársát telefonon és személyesen is fenyegette, hogy tönkre teszi, ha nem megy vissza hozzá, ezért a sértett 2019. június 24-én feljelentette őt zaklatás miatt. Ennek ellenére a vádlott folytatta a zaklatását, közvetett módon utalt arra is, hogy meg fogja ölni;
emiatt a sértett a védelme érdekében biztonsági őrt fogadott.
A vádlott 2019. július 24-én 16 óra körüli időben egy lefűrészelt csövű, csőre töltött sörétes vadászpuskával – volt élettársa megölésének szándékával – a boltba ment, a fegyvert a sértettre irányította és közölte vele, hogy megöli őt.
A biztonsági őrként a helyiségben tartózkodó férfi közbelépett, megragadta a fegyver csövét
úgy, hogy az ne emberre irányuljon, majd dulakodás közben (a sértett közreműködésével) sikerült a vádlottat lefegyvereznie. A dulakodás közben a fegyver elsült, a lövés azonban sérülést nem okozott.
A döntéssel szemben az ügyészség a vádlott terhére, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében, a vádlott felmentés, míg védője elsődlegesen részbeni felmentés, másodlagosan enyhítés miatt élt fellebbezéssel az elsőfokú ítélettel szemben, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Sajtóanyag
Küldi: dr. Gyuris Gábor sajtótitkár
Szegedi Ítélőtábla – 2021. szeptember 15. (szerda)

Leave a Reply 35 megnézve, 2 alkalommal mai nap |