| Mobile | RSS

Der Spiegel: Arcul csapták Orbán Viktort

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 szept 14.

Orbán és Ferenc pápa

A nemzetközi sajtó tele van Ferenc pápa budapesti látogatásáról, és főképpen az üzenettel, melyet Orbánnak és a magyar társadalomnak címzett.

A Spiegel című német lap nem fukarkodik a jelzőkkel, amikor Ferenc pápa és Orbán találkozójáról ír. Felhívja a figyelmet arra, hogy a Szentatya nem hivatalában kereste fel az autokrata vezetőt, nem is a nunciatúrán fogadta azt, noha ez bevett szokásnak számítana. Semleges területen, zárt ajtók mögött találkozott vele. A látogatás időtartama pedig olyan rövid volt a lap szerint, hogy

AZ ARCULCSAPÁSSAL ÉR FEL ORBÁN SZÁMÁRA!

A lap információi szerint még Budapestre érkezése előtt egy spanyol rádiónak azt nyilatkozta Ferenc pápa, hogy nem is tudja, találkozik-e majd a magyar mniniszterelnökkel. Ez a mondat mutatja legjobban azt az érdektelenséget, mellyel a katolikus egyházfő viszonyul a magát úton-útfélen a kereszténység védőjének beállító Orbánhoz. Ezt jelzi az a tény is, hogy bár Orbán többször járt Rómában, de soha nem adatott meg neki az állami vezetőknek általában kijáró magánkihallgatás.

via. DER SPIEGEL

forrás: OLKT

Leave a Reply 72 megnézve, 2 alkalommal mai nap |