< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Diplomaţie-epidemie-Moldova Szijjártó: Ungaria contribuie cu 20 de aparate de ventilaţie mecanică la protecţia împotriva epidemiei în Republica Moldova

| Mobile | RSS

Diplomaţie-epidemie-Moldova Szijjártó: Ungaria contribuie cu 20 de aparate de ventilaţie mecanică la protecţia împotriva epidemiei în Republica Moldova

    La o conferinţă de presă comună cu omologul său din Moldova, Nicu Popescu, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că pandemia nu cunoaşte graniţe, deci este evident că ţările lumii depind unele de altele.
    El a avertizat că al patrulea val al pandemiei “e pe capul nostru”, statele au datoria de a-şi proteja cetăţenii, iar cel mai bun mijloc de protecţie este vaccinul.
    Péter Szijjártó a subliniat că salvarea persoanelor grav bolnave este, de asemenea, o datorie importantă a statului, iar aceasta depinde în mare măsură de disponibilitatea echipamentelor medicale adecvate. Ungaria a reuşit să achiziţioneze echipamentul medical necesar pentru apărare, din acest motiv guvernul poate oferi acum ajutor şi pentru Moldova, a spus ministrul ungar.
    În încheiere, ministrul a vorbit despre cooperarea economică şi comercială strânsă şi eficientă care leagă Ungaria şi Moldova. Două companii ungare, OTP şi Richter joacă şi ele un rol important în dezvoltarea economiei moldoveneşti, cea din urmă fiind deja lider de piaţă în domeniul său în această ţară. În ceea ce priveşte Eximbank, aceasta a înfiinţat o linie de credit de 85 de milioane de euro în vederea dezvoltării cooperării între companiile ungare şi cele moldoveneşti, a informat ministrul ungar.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |