| Mobile | RSS

Ennyit ér a Putyin-féle lóf@sz vakcina, amivel magyarok tízezreit oltották be!

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2021 szept 17.

Vlagyimir Putyin Orosz államfő és Orbán Viktor (Fidesz-KDNP) miniszterelnök.

Továbbra sem adja meg az ideiglenes forgalomba hozatali engedélyt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Szputnyik vakcinára – erről döntött csütörtökön a két testület.

Leálították az engedélyezési folyamatot, amelyet csak akkor hajlandóak újraindítani, ha a szervezet szakértői elvégeztek legalább még egy helyszíni bejárást a vakcinát gyártó orosz üzemek valamelyikében. Ugyanis, a májusi helyszíni ellenőrzése során több szabálytalanságra is bukkant illetve hatástalan folyadékkal töltötték meg az orosz oltóanyagot a gyártás folyamatánál.

Ráadásul,

A SZPUTNYIK FEJLESZTŐI TOVÁBBRA SEM ADTÁK ÁT A VAKCINÁHOZ KAPCSOLÓDÓ, TELJES KÖRŰ ADATBÁZIST!

Oroszország februárban nyújtotta be a két világszervezethez a jóváhagyási kérelmét, miután a The Lancet című orvosi folyóiratban megjelent egy kutatás, mely szerint a vakcina 91,6 százalékban hatékony.

Ez a folyamat szakadt meg most. A vakcinát gyártó Gamaleja Intézet válaszul azt írta egy közleményben, hogy az ellenőröknek kifejezetten a gyártással kapcsolatban voltak aggályaik, a vakcina hatékonyságát, illetve biztonságosságát nem kérdőjelezték meg.

Kijelentésük igaz, és valóban lehet akár nagyon hatékony is a vakcina a kínai Sinopharmmal ellentétben, ám a gyártási hibák

AKÁR NEM VÁRT MELLÉKHATÁSOKHOZ ÉS EGÉSZSÉGKÁROSODÁSHOZ IS VEZETHET!

Magyarországon egyedül az Európai Unióban engedélyezett a Szputnyik oltóanyag használata, és csak reménykedhetünk, hogy nem korai és elkapkodott lépés volt a használatának a megkezdése, és nem csak arról szólt az egész, hogy miként lehet Putyinnál egy újabb jó pontot szerezni.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |