| Mobile | RSS

Leállt az előválasztás! – Kibertámadás történt??

2021. 09. 18. Share Facebook Twitter VK

Megosztom másokkal is:

A 168.hu úgy tudja, kibertámadás történhetett. Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke azonban ezt cáfolta, nem sokkal később pedig az Országos Előválasztási Bizottság is megszólalt az ügyben.

Információik szerint azért állt le az ellenzéki előválasztás szavazási rendszere, mert egy Kínából induló hekkertámadás megbénította a rendszert.

Magyar György szerint azonban nem ez történt. A Civil Választási Bizottság elnöke a 168.hu-val azt közölte, hogy egyszerűen sokan voltak, és több helyen újra kellett indítani a rendszert – ez okozta a leállásokat.

Frissítés – 10:36

Az Országos Előválasztási Bizottság közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk:

“Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere. A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére.

Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.

Köszönjük a változást akarók sokaságának, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a szavazópontokban már a reggeli órákban!

Arra kérünk mindenkit, hogy a mai napon, szombaton 12.00 után térjenek vissza az urnákhoz, és válasszák a számukra legkedvesebb jelölteket!

A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk.”

Az atv.hu információi szerint országszerte több száz szavazót kellett hazaküldeni a leállás miatt.

A 168.hu-nak több, az előválasztást lebonyolító választási bizottság – az ország legkülönbözőbb pontjairól – azt állította: amikor az informatikai rendszer akadozása miatt felvették a kapcsolatot a központi szervezőkkel, egymástól függetlenül mind azt a tájékoztatást kapták, hogy Kínából induló hekkertámadás állhat az összeomlás mögött.

fecsego.eu/Balramagyar

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |