| Mobile | RSS

Pártok-DK A DK a választások után korlátozná az államfő kegyelmi jogköreit    Budapest, 2021. szeptember 18., szombat (MTI) –

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök ne adhasson elnöki kegyelmet a választások kiírásától a voksolás utáni kilencvenedik napig – mondta Molnár Gyula, az ellenzéki párt előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

    A DK-s politikus úgy fogalmazott, hogy a következő kormány egyik legfontosabb feladata az Orbán-rendszer elszámoltatása lesz, amelyben fontos szerepe lehet a köztársasági elnök kegyelmi jogkörének.
    Kiemelte, mostani javaslatuk megakadályozná, hogy egy, a Fidesz által újonnan kinevezett köztársasági elnök az átmeneti időszakban kegyelmet adhasson például “tolvaj fideszes politikusoknak, családtagjaiknak, oligarcháknak”.
    Molnár Gyula emlékeztetett: korábban országgyűlési javaslatban hiába kezdeményezte, hogy a következő államfő személyéről ne a jelenlegi kormánytöbbség döntsön a választások előtt, hanem majd csak az újonnan megalakult parlament.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |