| Mobile | RSS

Káslerék kirugdossák az EÜ dolgozókat Magyarországon

EGÉSZSÉGÜGYKÖZÉLETFrissítve: 2021 szept 17.

Kásler Miklós, EMMI miniszter és Horváth Ildikó dr., egészségügyi államtitkár.

Lejárt a határidő, ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat koronavírus ellen.

Ahogy arról már az Index is beszámolt, szeptember elején néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak az EÜ rendszerből a védőoltás megtagadása miatt.

Ugyanis a kormányrendelet szerint azokat, akik nem kérik az oltást, vagy nem mutatnak be 15 napon belül orvosi szakvéleményt, elbocsátják az állásukból.A plusz két hét haladék ellenére is sokan elhagyják az egészségügyi pályát.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Népszavának azt mondta, sokan az utolsó pillanatig kivártak, és vannak, akik csak a munkahelyük megtartása miatt mentek el az oltásra. A szakszervezeti vezető szerint nagyon sok múlott azon is, hogy a kórház mennyire próbálta meggyőzni az oltást elutasító munkatársaikat.

Mindenképpen lett ennek a szabálynak egy olyan hatása, hogy többen felvették az oltást, mivel a magánegészségügyi ellátásban ez szintén kötelező. De így is biztos, hogy több száz ember el fogja hagyni a pályát

– tette hozzá a FESZ elnöke.

A Népszava több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan egészségügyi dolgozó volt, akinek szerdáig nem volt oltása, a Semmelweis Egyetemen például a tízezer alkalmazott alig egy százaléka olyan, aki megalapozott indok nélkül utasította el a vakcinát.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |