| Mobile | RSS

Ungaria-guvern-familie Şefii de stat şi de guverne vor semna o declaraţie comună în cadrul summitului despre demografie, organizat la Budapesta    Budapesta, miercuri, 22 septembrie 2021 (MTI)

– În cadrul celei de-a IV-a ediţii a Summitului de Demografie, care va începe joi, la Budapesta, prim-ministrul ungar Viktor Orbán va semna o declaraţie comună împreună cu şefii de stat şi de guverne prezenţi, a declarat Katalin Novák, ministrul ungar responsabil pentru familii, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc miercuri.

    Ministrul a spus că scopul declaraţiei este acela ca semnatarii să depună mărturie cu privire la faptul că şi în opinia lor, soluţia la problemele demografice o reprezintă familiile. Despre textul declaraţiei se poartă încă negocieri, a adăugat Novák.
    Ministrul a mai relatat că la evenimentul de două zile, care va avea loc la Centrul Cultural “Várkert Bazár”, sunt aşteptaţi 500 de invitaţi, printre care politicieni, personalităţi publice, oameni de ştiinţă, personalităţi din sfera civilă şi cea bisericească, respectiv din domeniul corporativ, care au un cuvânt de spus în ceea ce priveşte promovarea unei gândiri centrate pe familii, încurajarea natalităţii şi oferirea unor răspunsuri bazate pe familii faţă de provocările demografice.
    La summit vor susţine discursuri 70 de vorbitori din 18 ţări, la eveniment fiind înregistrate peste 100 de instituţii media, a adăugat Novák.
    Vorbitorii vor prezenta prelegeri în care vor aborda teme precum demografia, sustenabilitatea şi familia. Discuţiile se vor concentra pe bunele practici din Europa şi pe organizaţiile dedicate familiilor. Personalităţile bisericeşti îşi vor împărtăşi, la rândul lor, experienţa, totodată vor avea loc şi discuţii pe teme ideologice, în timp ce şefii unor companii vor face cunoscute gândurile lor cu privire la modul în care afacerile pot contribui la o viaţă centrată pe familie, a relatat ministrul ungar.
    Katalin Novák a atras atenţia asupra faptului că nu se nasc suficienţi copii nici în Europa, nici în restul lumii dezvoltate, iar populaţia este într-o scădere continuă. Răspunsul Ungariei la provocarea demografică se bazează pe familie, deoarece în opinia guvernului maghiar, soluţia o reprezintă familia, a subliniat oficialul, adăugând că subiectul principal al summitului demografic din acest an este sustenabilitatea, a cărei garanţie este tot familia.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 53 megnézve, 2 alkalommal mai nap |