| Mobile | RSS

Varga Judit „fake news-hálózatot” sejt az őt a Pegasus-ügyről kérdező sajtó mögött

Az igazságügyi miniszter, aki kedden semmit sem válaszolt az RTL Híradó kérdésére, szerdán lejáratásról és hecckampányról posztolt.

nepszava.hu

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2021.09.22. 11:54

FRISSÍTVE: 2021.09.22. 12:54

Miniszter asszony, hadd kérdezzem már meg, idén nyáron vagy korábban ön adott-e engedélyt újságíró megfigyelésére? – tette föl a roppant egyszerű, igennel vagy nemmel megválaszolható kérdést még kedden az RTL Híradó riportere Varga Juditnak egy konferencia után. Az igaságügyi tárca vezetője azonban szinte elmenekült az újságíró elől, amikor az még konkrétabban megismételte:

„Idén nyáron Németh Dániel fotós-újságírót megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel, ön adott erre engedélyt, miniszter asszony?”A politikus helyett egy testőr válaszolt: „Köszönjük szépen!”, majd elterelte a kamerák elől a minisztert, aki szerdán Facebook oldalán sem adott magyarázatot a történtekre, ellenben kifakadt:
„A Fake news-hálózat működésbe lépett! A Telex reggel megírja, az RTL egy órán belül már izzítja a lejárató kampányt. És ugyebár nincs hálózat… Dehogy! Kedd délelőtt egy áldozatsegítéssel foglalkozó szakmai konferencián tartottam előadást. Alig léptem le a pulpitusról, máris mikrofon, kamera, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezete következett, egy olyan témában, amelyről korábban már mindent elmondtam, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak.”

Varga Judit az RTL Híradó fent idézett kérdéseit hecckampánynak, hisztériakeltésnek minősítette. Azonban azt a Népszava is megírta, hogy kedden ismét egy, a kormányfő és környezete számára kényelmetlen emberről, a NER-elit luxusát évek óta megfigyelő és dokumentáló Németh Dániel fotós-újságíróról derült ki, hogy a telefonját feltörték az elvileg terroristák és szervezett bűnözők elhárítására beszerzett Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel. Sőt, amint arról a Direkt36 beszámolt, valójában az újságíró két telefonját is sikeresen feltörték. Bár az igazságügyi miniszter a bejegyzésében megemlítette a nemzetbiztonsági bizottság hétfői tanácskozását, de azt már nem, hogy a zárt ülésen elhangzottakra a Belügyminisztérium 2050. december 31.-ig államtitokká minősítést kért.

fecsego.eu/Népszava.hu

Leave a Reply 63 megnézve, 2 alkalommal mai nap |