| Mobile | RSS

Súlyos milliókkal támogatta az amerikai kormány a vuhani labor kutatásait

Koronavírussal is kísérleteztek a kínai laborban.

2021. szeptember 23., 20:40

Szerző: 168

A The Intercept az információszabadságra hivatkozva kiperelte az Egyesült Államoktól azokat a dokumentumokat, amelyek azt bizonyítják, hogy az USA egy  EcoHealth Alliance nevű szervezeten keresztül támogatta a vuhani víruslaboratóriumot, írja a 24.hu. 

A dokumentumokból kiderül, hogy az EcoHealth Alliance állami pénzeket használt fel ahhoz, hogy támogassa a Vuhani Virológiai Intézet kutatásait. Többek között azt is, amely elméletileg a koronavírus eredetét is igazolhatnák a világ közvéleménye számára. A kiperelt iratokból az is világosan látszik, hogy szinte biztosan kísérleteztek egereken a koronavírusokkal Vuhanban. Az is világossá vált a papírokból, hogy ezt az ilyen veszélyes kórokozókkal folytatott kutatást csak egy négyes szintű laborban végezhették volna. A vuhani labor ellenben csak hármas fokozatú.

A most nyilvánosan elérhető dokumentumok nem zárják ki a koronavírus-járványt okozó kórokozó laboratóriumi eredetét. A dokumentumok vizsgálata során egyre több kérdés vetődik fel.  Az EcoHealth Alliance denevér-koronavírus kísérleteket mintegy 3,1 millió dollárral támogatta. Ebből mintegy 599 ezer dollárt használtak fel arra, hogy a kutatók megtalálják és módosítsák az olyan koronavírusokat, amelyek emberekre is rendkívüli veszéllyel bírhatnak. A közzétett iratokból kiderül egyébként az is, hogy az állatokkal dolgozó kutatókat rendszeresen szűrték, nehogy a szervezetükbe kerüljön a vizsgált kórokozó. 

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |