| Mobile | RSS

Zárt kapuk mögött játszhat a Magyar Labdarúgó Válogatott

BELFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2021 szept 21.

kép. Index

A FIFA 200 000 svájci frank (65 millió forint) bírságra és két zárt kapus meccsre büntette meg a magyar válogatottat a szeptemberi, angolok elleni vb-selejtező meccsen történt rasszista megnyilvánulások miatt.

A büntetés a FIFA által itthon rendezett meccsekre vonatkozik, vagyis a világbajnoki selejtezőkre. Az első mindenképpen zárt kapus lesz, a másodikra vonatkozó büntetést két év próbaidőre felfüggesztették. Vagyis várhatóan az október 9-i, albánok ellen meccse biztosan nem lesznek nézők. San Marinóval játszik még a válogatott itthon a mostani sorozatban, ott már lehetnek nézők. Majd két évig árgus szemekkel figyelik a magyar szurkolókat.

A meccsen, ahol a magyar válogatott sima, négygólos vereséget szenvedett, a szurkolók egy része már akkor fütyülni kezdett, amikor az angol játékosok letérdeltek a rasszizmus és a kirekesztés ellen tiltakozva. Majd Raheem Sterling és Jude Bellingham megmozdulásainál huhogtak.

A FIFA közölte, hogy továbbra is határozottan elutasítja a rasszizmus és az erőszak bármely formáját, és zéró toleranciát képvisel a labdarúgás ilyen jellegű megnyilvánulásaival szemben.

A magyar válogatottat az idei Európa-bajnokságon a szurkolók által mutatott diszkriminatív magatartás miatt az Európai Labdarúgó Szövetség is megbüntette. Ott 100 ezer svájci frank és három zárt kapus meccs volt a büntetés, a harmadik meccsnél egy két év próbaidővel. Azt a Nemzetek Ligája következő meccsein tölti majd le a válogatott.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |