| Mobile | RSS

A diktatúra nyíltan meghirdette a facebookos trollok képzését

OLKT.net

KÖZÉLETFrissítve: 2021 szept 30.

Pofátlan Fideszes gyűlöletképzés haladóknak

A közszolgálati média, a sajtó jelentős részének elfoglalása után a közösségi médiát is célba vette a diktatúra propagandagépezete. Kovács István, az ún. “Alapjogokért Központ” stratégiai igazgatója vezetésével létrehozták a Megafon Központot, amely a közösségi médiába képez jobboldali trollokat, “utcai harcosokat”, önkéntes propagandistákat. Kovács azt a célt tűzte a vállalkozás elé, hogy véget vessen a közösségi médiában “szembejövő liberális tartalmaknak”. Az egész jobboldalinak nevezett média így jött létre annak idején, hogy a szabad sajtó által tükör zavarta a jobboldali politikusokat, ezért létrehoztak egy alternatív médiát, amely olyan tükröt mutat, amelyben szépnek látják magukat.

Magyarul ez azt jelenti, hogy a spontán tartalmak és szabad vélemények ellensúlyozására, legyőzésére, sőt megsemmisítésére mesterséges propagandacsapatokat, trollhadsereget hoznak létre, hogy a szólásszabadság álcája alatt a szólás szabadságát korlátozzák és megtorpedózzák. Minden diktatúra sajátja, hogy trollhadsereget képez ki és egész trollgyárakat működtet. Ez részben a titkosszolgálatokhoz kötődő tevékenység, mert a pénzért foglalkoztatott trollok a diktatúrák titkosszolgálatai által előállított tartalmakat terjesztenek és manipulációs feladatokat hajtanak végre. Magyar specialitás, hogy az Orbán-rezsim nyíltan toborozza a trollhadseregét kiképzésre.

Kovács, mint az Orbán-kormány pénzén működő álcivil szervezet stratégiai igazgatója azt állítja, hogy ez egy “alulról szerveződő” program, miközben már saját szervezete (amely ezt az egészt kitalálta és mozgatja) sem alulról szeveződik, hanem a rezsim hozta létre. Mint az Átlátszó.hu megírta: “Az Alapjogokért Központ a kormánypártokhoz köthető munkatársakkal, (mindeddig) átláthatatlan pénzügyi háttérrel, fideszes pártpénzből működik, de az alapjogok helyett a kormányt védi”. A Megafon Központ nevű trollképző szerveződés az alapjogokat támadja: a tájékozódáshoz és információhoz való jutás és a véleménynyilvánításhoz való jogot vette célba. Olyan embereket képeznek, akik alkalmassá válnak a hamis információk, az álhírek terjesztésére, a spontán vélemények elfojtására.

A Megafon propagandavideója maga is hazugságra épül, miszerint “ellenfeleink ma sokszoros túlerőben vannak és jobban szervezettek” (ez azt jelenti, hogy a mainstream media elfoglalása után a közösségi médiába kiszorított térben még nem a kormányzati propaganda működik), “mögöttük áll a nyílt társadalom egész hálózata végtelen anyagi forrásokkal és profi kiképzőkkel”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a közösségi média jelenleg még szabad és ez fáj a rendszer irányítóinak, ennek akarnak véget vetni. A Facebookot azonban nem lehet úgy elfoglalni, mint az Indexet és bezárni, mint a Népszabadságot, nem lehet olyan hamis médiummá sem tenni őket, mint a Köves Slomó és a Németh Sándor kezében levő, a Fidesz által finanszírozott álsajtót. Ezért van szükség a trollokra, akik elárasztják hazug propagandával a közösségi oldalakat és bele fojtják a szót mindazokba, akik szabadon nyilvánítanak véleményt.

Kovács maga csinálja azt, amivel minden alap nélkül vádolja a közösségi média használóit: mögötte áll egy egész propagandahálózat, végtelen anyagi források és profi kiképzők, s a véleménydiktatúra az ő szándékaikat jelenti. Azt mondja, “felerősítik a hangodat”, valójában a szádba adják azt, amit terjeszteni kell, és manipulálják a közösségi oldalakat, hogy ez spontánnak látszó véleményként elárasszon mindent. Orbán fizetett trollhadseregét nem ismerjük, feltételezzük, hogy egy ekkora propagandagépezetnek létezik ilyen is, de most ják az önkénteseket is, a gyűleletüket befogják a központi propaganda vitorlájába és a kívánt tartalommal töltik meg azokat.

A rombolást kiterjesztik minden létező kommunikációs felületre. Mindezt közpénzből, ahogy a “nemzetstratégiai propaganda” egésze is közpénzből működik. Saját pénzükön nyomják el, alázzák meg és hallgattatják el az embereket, velük finanszírozzák saját félrevezetésüket. Ezúttal is “nemzeti érzelműeknek” nevezik a fasiszta diktatúra híveit, akik azért támogatnak egy önkényuralmat, mert a társadalom valamelyik részét gyűlölik, és a diktatúra azt ígéri nekik, hogy ezeket a társadalmi csoportokat korlátozza, elnyomja, elnémítja, illetve a működésüket akadályozza vagy megszünteti. Őket pedig priviulegizált helyzetbe helyezi. Ezért a fasiszta diktatúra önmagán kívül mindenki mást elnyom, megaláz, megfoszt a jogaitól, sok esetben a létezés lehetőségétől is. Ennek része ez a diktatórikus, fasiszta kezdeményezés is, amelynek során arra képeznek ki embereket, hogy mások ne lehessenek szabadok és ne mondhassák el, amit gondolnak.

Pofátlan Fideszes gyűlöletképzés haladóknak

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 54 megnézve, 1 alkalommal mai nap |