| Mobile | RSS

Tordai Bence: Feljelentést tettünk Tiborcz és Szíjj ügyletei miatt

OLKT.net

KÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 3.

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt – hozta le az MTI.

Az ellenzéki politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ügylet során a miniszterelnök vejének egyik érdekeltsége 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárd forintért eladta az ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta. A félbehagyott, üveghegy-hotelnek is becézett Visegrád Hotel luxusszállodáról van szó. A vevő a MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alap, melynek alapkezelője a Szíjj László által birtokolt MINERVA Befektetési Alapkezelő Zrt. Az ügyletről június végén számolt be az Mfor.hu és azt is írták, hogy az értékesítésnek köszönhetően milliárdos osztalékot tudott Tiborcz István kivenni a közvetett tulajdonában lévő Hotel VSGRD Kft.-ből.

Állami pénz egyébként lesz a felújításra:

A Párbeszéd azért tesz feljelentést, mert szerintük az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, a befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit.

Tordai Bence kiemelte: az utóbbi tíz évben autoriter államkapitalizmus épült ki Magyarországon, azaz nem csupán a kapitalizmus alapvető problémáit kell kezelni a 2022-es kormány- és rendszerváltás után, hanem le kell fejteni a gazdaságról az azzal összenőtt politikai szisztémát.
Szerinte „egy elnyomó hatalom, egy pártállami hatalom érdekeinek rendeli alá a gazdaság működését” a jelenlegi rendszer, amely szinte eltüntette a tisztességes versenyt és a szabadpiaci működést.

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |