| Mobile | RSS

Ismét kitálalt egy fideszes polgármester, ebből nagy botrány lesz!

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 okt 4.

Hidvégi József, fonyódi fideszes polgármester

Nem sűrűn lehet olyat hallani egy kormánypárti politikustól, hogy bírálja a központi intézkedéseket, azonban a fonyódi fideszes polgármester most pont ezt tette!

Kedden tartottak bizottsági ülést Fonyódon a helyi képviselők, ahol Hidvégi József polgármester bejelentette, hogy több adót is megemelne. Indoklásában arra tért ki, hogy

AZ ÖNKORMÁNYZAT DOLGÁT NAGYBAN MEGNEHEZÍTETTE, HOGY A KORMÁNY JELENTŐS ÖSSZEGEKET VONT EL A HELYI KÖLTSÉGVETÉSBŐL, MELYET MÁSKÉPP NEM TUDNAK PÓTOLNI.

“Szívesen hozzájárulunk ennyivel a kormány feladataihoz, de nyilván nekünk is működni kell”

– jelentette ki Hidvégi, aki szerint még bizonytalan a jövő évi költségvetés, valamint kiemelte, hogy az építményadó emelését már amúgy is elérkezettnek látta.

Nem a fonyódi polgármester az első, aki bírálja a kormány pénzelvonását, azonban az intézkedés ellen főként ellenzékiek emeltek szót, mivel a legtöbb kormánypárt által vezetett város kapott valamilyen kompenzációt!

Az atv.hu közlése szerint a polgármester tervezett adóemelése egy 80 négyzetméteres ingatlan esetében éves szinten 3200 forintot jelent, azonban a helyiek úgy látják, hogy az eddig beszedett adók sem helyben hasznosultak, így a mostani emeléssel sem értenek egyet.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |