| Mobile | RSS

Óriási a korrupció: Rengeteg pénzt keresnek Magyarországon a politikusok

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 4.

Parlament – Országgyűlés

Megosztás

Ilyen ország márpedig nincs. A légiforgalmi irányítók után a politikusok és a sportolók keresnek a legjobban. A tanárok nem állnak jól, ma egy váltókezelő vagy műtrágyakeverő is többet keres, mint egy középiskolai tanár.

Magyarországon a törvényhozók és miniszterek jobban keresnek a bankvezéreknél, a stratégiai vagy személyzeti igazgatóknál és a brókereknél is. Ma annyira ki vannak tömve a politikusok a Fidesz jóvoltából, hogy csak a hagyományosan a legmagasabb bért jelentő légiforgalmisták keresnek többet. Ez persze mind csak papíron, hiszen a fideszes politikusoknál a juttatások jelentősebb része trafik, kaszinó, tender és hasonlók formájában érkezik.

Bezzeg a tanárok, ők nagyon nincsenek megbecsülve. A váltókezelő és a műtrágyakeverő is többet keres, mint a középiskolai tanár – derül ki a 24 összesítéséből. A KSH-adatok szerint a középiskolai tanárok átlagosan nettó 275 ezer forintot keresnek, de mint tudjuk, Magyarországon a legtöbben az átlagnál kevesebbet visznek haza, mivel a jövedelmek eloszlása nem egyenletes. A 30-39 közötti tanárok 231 ezret kapnak havonta.Nem véletlen, hogy alig jelentkezik valaki a tanári pályára, hiszen ennyi pénzből megélni sem könnyű, de családot alapítani, gyermeket nevelni szinte lehetetlen. Csoda, hogy van, aki egyáltalán képes rá.

A fideszes politikusok bezzeg nem átallanak havonta 2-3 milliót hazavinni, közben állami hitelből venni lakást, jogosulatlanul felvenni a CSOK-ot, milliós benzinpénzeket zsebre vágni, aztán a jachtozós nyaralásról benyögni: magánélet! Van bőr a pofájukon!

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |