| Mobile | RSS

Ferenc pápa valószínűleg elindította az elmúlt 60 év legjelentősebb egyházi reformját

Az egyház jövőbeli irányvonaláról indított konzultációt. 

2021. október 10., 21:34

Szerző: 168

Egyesek szerint az elmúlt 60 év legjelentősebb katolikus reformja várható. Ferenc pápa egy olyan kétéves folyamatot indított útnak, mely során a világ összes katolikus egyházközösségével konzultálnak majd az egyház eljövendő irányvonalairól, írja a BBC. 

A katolikusok egy része azt reméli, hogy

a folyamat hatására olyan kérdésekben is döntés születik, mint a nők pappá szentelésének, a papok házassága, illetve az azonos neműek házasodásának kérdése.

Mások viszont attól félnek, hogy a várható reformok az egyház alapelveit fogják sérteni és elterelik más súlyos problémákról a figyelmet, mint a korrupció vagy a hívek számának fogyatkozása.

Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában tartott miséjének keretében arról beszélt, hogy támogatja a nők szerepét a katolikus istentiszteleteken, és arra buzdította a híveket, hogy hallgassák meg egymást; ne barikádozzák el magukat saját bizonyosságukban különböző kérdésekben. A pápa által meghirdetett konzultáció várhatóan 2023-ban zárul majd le. Ekkor egy hónapon keresztül vitatják majd az eredményeket a bíborosok. A folyamat zárásaként pedig, apostoli levélben fogja kifejteni nézeteit és döntéseit a megbeszélt kérdésekről Ferenc pápa. 

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |