| Mobile | RSS

Márki-Zay egymilliós díjat tűz ki a csalások leleplezésére, a DK lejáratástól tart

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője a „hátsó szándékú” fideszesek ellen lép fel, Dobrev Klára pártja szerint “nem szabad ilyet csinálni”.

Orbán Viktor sorsa a következő hét napban dől el, és Karácsony Gergely döntése, amit a haza érdekében önzetlenül – a pártok véleményével is szembefordulva – meghozott, hogy visszalépett a javamra, azon számok alapján történt, hogy én Orbán Viktorral szemben győznék, míg Dobrev Klára nem – indokolta felhívását vasárnapi Facebook-videójában Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője kijelentette:

„Sajnos nem zárható ki, hogy Dobrev Klára mellett nem csak a DK, hanem a Fidesz is mozgósítani fog, ezért a választási csalás leleplezésére jutalmat ajánlunk fel: összesen egymillió forintot fogunk fizetni azoknak, akik szervezett választási csalást tárnak fel, akik fideszes hátsó szándékot tudnak bizonyítani.”Minderre a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője, Barkóczi Balázs a Népszavához eljuttatott közleményben reagált.
„Nincs kétségünk afelől, hogy ahol valaki egymillió forintot ajánl fel egy lejáratókampány részeként a »bizonyítékért«, ott akadnak majd olyan tisztességtelen emberek, akik akár ennek a töredékéért is vállalni fogják, hogy lejárassák az előválasztás legesélyesebb jelöltjét. Ezért nem szabad ilyet csinálni”

– fogalmazott.A szóvivő szerint ők a DK-ban a tisztességes versenyben hisznek, a lejáratás nem kenyerük. Mint hangsúlyozta, Orbán az ellenfelük, akit le kell győzni, és minden ellenzéki a szövetségesük, akikkel együtt kell működni.

fecsego.,eu/népszava.hu

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |